La întâlnirea cu Jill Biden, Carmen Iohannis a „reciclat“ o ținută din 2020


Ambele Prime Doamne au ales rochii florale pentru vizita oficială de la București.


Venirea soției președintelui american Joe Biden la București a fost un moment major pentru politica românească, dar și o întâlnire importantă pentru cuplul prezidențial.

Chiar dacă aceasta a fost a doua ei vizită în România, Jill Biden s-a aflat pentru prima oară aici în calitate de Primă Doamnă a Statelor Unite. Și, în tradiția deja cunoscută a familiilor prezidențiale de la Casa Albă, aceasta i-a vizitat pe militarii americani de la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu, după care a avut o întâlnire cu omoloaga sa, Carmen Iohannis.

Pentru că duminica aceasta americanii sărbătoresc Ziua Mamei (stabilită în fiecare primă duminică din luna mai), dar și pentru că ambele Prime Doamne urmau să viziteze o școală unde au fost primiți să învețe și elevi ucraineni refugiați, atât Carmen Iohannis, cât și Jill Biden au ales să poarte rochii vesele, cu prin floral.

Dacă Jill Biden a ales un model cloș, cu margarete, pe un fundal negru – păstrând, totuși, nota sobră dată de contextul trist al războiului, Carmen Iohannis a îmbrăcat o rochie în roșu și albastru – poate cu o subtilă trimitere la culorile drapelului american –, creație din voal și satin a designerului Andreea Tincu, cea care i-a mai realizat câteva ținute pentru vizitele oficiale, dar și informale.

Nuanța frapantă de roșu a rochiei soției lui Klaus Iohannis ne-a amintit un alt context în care aceasta a purtat-o: la alegerile locale din toamna lui 2020, când Prima Doamnă a mers să voteze la circumscripția din Sibiu, unde este arondată.

Faptul că soția președintelui a ales să poarte din nou această rochie demonstrează că nu se ferește să „recicleze“ ținute, deși poate că pentru asemenea întâlniri importante ar trebui să selecteze un item original, luând exemplul celorlalte Prime Doamne, care nu poartă aceeași ținută de două ori la evenimentele oficiale.

FOTO: pagina oficială, Andreea Tincu

 

  • La întâlnirea cu Jill Biden, Carmen Iohannis a „reciclat“ o ținută din 2020

related posts

Modifică setările cookies