Laura Cosoi și-a botezat fiica în Maramureș. Imagini inedite de la petrecere


În wekendul trecut, Laura Cosoi și-a creștina cea de-a doua fiică, pe Vera, în Biserica Romano-Catolică din Baia Sprie, Maramureș. Petrecerea a fost organizată în aer liber, având un decor tradițional îmbinat cu elemente moderne. 


Laura Cosoi a ales aceeași locație ca și la prima ei fetiță pentru a sărbători botezul Verei. Și-a adunat în jurul ei doar familia și prietenii dragi, la Casa Olarului din Baia Sprie, Maramureș. Acolo, unde spune ea că ”tradiția nu este un produs de marketing. Se traiește și se respiră în fiecare zi.” Fotografiile postate de Laura pe instastory sunt desprinse parcă din amintirile bunicilor: oameni adunați la mese din lemn, în aer liber, mâncăruri pregătite la ceaun, dulciuri de casă, pâine coaptă pe vatră, lăutari îmbrăcați în haine tradiționale. Decorul a fost îmbinat cu elemente moderne: jucării și corturi din pânză pentru copiii prezenți la petrecere. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sfanta taina a botezului ???? #Vera #dragoste #familie #binecuvantare #romanocatolica #Rita #memories @newbornportraiture_a.velican

A post shared by lauracosoi (@lauracosoi) on

Iată ce scria Laura, acum câțiva ani, despre acest loc care i-a rămas în suflet:  ”Când am ajuns pentru prima data la Baia Sprie, la Casa Olarului, ne-am gandit că, dacă Dumnezeu ne va darui un copil, aici ne-am dori să-l botezăm. Aici se trăiește și se respiră în fiecare zi. Iar noi lucrul acesta ni l-am dorit pentru Rita: să fie, încă de la începutul vieții, în contact cu natura și tradițiile, să învețe să le iubească și să le prețuiască. Si iată că ne-a ajutat Dumnezeu și am reușit să facem botezul Ritei în mijlocul naturii, pe un deal, printre case tradiționale, vechi de peste 100 de ani.”

Aceeși rețetă a urma Laura și partenerul ei, Cosmin Curticăpean pentru botezul celei de-a doua fetițe, Vera. Atmosfera  a fost întreținută de frații Petreuș, care au cântat melodii tradiționale. Pe timpul zile, invitații s-au plimbat și prin pădure, iar seara au stat la un foc de tabără, sub sunet de chitară. Printre invitați au fost Adela Popescu și Radu Vâlcan, prieteni buni de familie.

Sursă foto: Instagram lauracosoi

Vezi și: 

 

related posts

Modifică setările cookies