Madonna, inspirată de o fată de 18 ani la realizarea piesei I Rise. Regina muzicii pop s-a reinventat


La doar o zi de la succesul imens de la Billboard Music Awards, Madonna a lansat un nou single de pe viitorul album – Madame X.


Regina muzicii pop surprinde la cei 60 de ani ai săi cu o prospețime ieșită din comun. Noul ei album de studio, al 14-lea, vorbește despre Madonna și nenumăratele sale personalități. „Madame X e un agent secret călătorind în jurul lumii. Își schimbă identitatea. Madame X e o dansatoare, o profesoară, un șef de stat, un prizonier, o sfântă, o târfă”, a dezvăluit Madonna.

Prima piesă de pe noul album (Medellin), la care a lucrat împreună cu starul columbian Maluma, a făcut deja impresie la Billboard Music Awards joi seară.

Cel de-al doilea single făcut public, I Rise, a fost inspirat din discursul unei fete de 18 ani care a devenit viral pe internet. Emma Gonzales este o fostă elevă de liceu care a supraviețuit miraculos unui atac armat la Liceul Stoneman Douglas din Parkland, Florida, în februarie 2018.

Nu mai puțin de 17 elevi și profesori au fost uciși atunci. La scurt timp după masacru, Emma a fondat organizația de advocay Never Again MSD.

În martie 2018, Emma a ținut un discurs răsunător la Washington DC, în fața a zeci de mii de oameni, în care cerea guvernanților să ia măsuri ferme de modificare a regimului armelor și munițiilor. Vezi discursul AICI!

Madonna a fost inspirată de tăria și forța acestei fete și a scris o piesă care vorbește tocmai despre efectele devastatoare ale acestui flagel aparent fără rezolvare în SUA. Artista a inclus în melodia ei câteva pasaje din discursul Emmei Gonzales. Ascultă piesa mai jos!

Regina muzicii pop, reinventată la 60 de ani

Madonna face un nou pas important în cariera ei. La patru ani de la ultimul album, artista va lansa Madame X pe data de 14 iunie 2019. Într-un interviu acordat revistei Billboard, Madonna a explicat cum a ajuns la acest nume și ce înseamnă pentru ea acest al 14-lea disc.

„Mi-am numit albumul Madame X după numele pe care l-am primit la 19 ani, când m-am mutat în New York, de la o femeie pe care am admirat-o mult (Martha Graham – n.n.). Mi-a dat acest nume pentru că, spunea ea, nu putea recunoaște diversele personalități pe care le aveam, fiindcă schimbam mereu felul în care arătam. Asta se întâmpla la începutul carierei mele, când nu mă gândeam cine voi fi. Experimentam. Și simt că am închis un cerc”, a spus Madonna.

related posts

Modifică setările cookies