Maria Şarapova şi-a construit averea de la zero. Cu câţi bani a plecat în America la 6 ani


Într-un moment în care cariera de sportivă i se apropie de sfârşit, Maria Şarapova (32 de ani) şi-a amintit de începuturile sale în tenis, atunci când banii n-o dădeau afară din casă.


Din premiile câştigate la turnee, dar mai ales din activităţile promoţionale din afara terenului, Şarapova are în prezent o avere considerabilă, estimată la peste 300 de milioane de dolari. Probabil că ,,Masha” ar fi rămas doar un talent irosit dacă părinţii săi n-ar fi avut inspiraţia şi curajul de a părăsi Rusia pentru Statele Unite ale Americii, în ciuda faptului că situaţia financiară a familiei era una modestă.

Citește și: Cum a pierdut Mel B o avere de 80 de milioane de dolari

Maria a pus pentru prima dată mâna pe racheta de tenis la 4 ani, iar la 6 ani a fost remarcată la Moscova de celebra Martina Navratilova, care i-a recomandat să plece cât de repede spre Florida (SUA), mai exact la cunoscuta academie a lui Nick Bollettieri. A fost clipa în care tatăl Şarapovei, Yuri, a riscat tot şi a traversat Oceanul împreună cu tânăra Maria.

,,Când am ajuns în America, aveam doar 700 de dolari. În timp ce tatăl meu muncea în fiecare zi pentru a face rost de bani, eu mergeam la academie şi încercam să fiu din ce în ce mai bună. Nu ştiam deloc limba engleză, dar am învăţat repede pentru că acolo erau foarte mulţi copii”, a dezvăluit Maria Şarapova într-un interviu acordat americancei Rebecca Jarvis.

,,Am avut capacitatea incredibilă de a lovi la nesfârşit acea minge galbenă şi pufoasă şi cred că puterea de concentrare a fost principala mea calitate”, a mai spus rusoaica. După un deceniu de la startul aventurii sale la Miami, Maria Şarapova reuşea să câştige turneul de la Wimbledon pe când avea doar 17 ani (în 2004). Ca răsplată a venit şi un cec consistent, de peste jumătate de milion de dolari, iar banii n-au mai fost niciodată o problemă pentru Şarapova.

Sursa foto: Getty Images 

Vezi și: Profil de celebritate - Morgan Freeman

related posts

Modifică setările cookies