Marian Godină, răspuns pentru cei care-i atacă pe polițiști că pun imnul pe străzi


Pe fondul pandemiei de coronavirus, în urmă cu aproximativ o săptămână, oamenii legii au anunțat că în weekenduri, între orele 17.00 și 21.00, din megafoanele mașinilor de poliție care patrulează pe străzile din orașele României se poate auzi imnul.


Decizia a fost aplaudată de unii români, în timp ce alții au reacționat dur pe internet, afirmând că aceasta nu este o decizie care să te facă să te simți mai bine, să fii încrezător sau mai puternic.

Văzând părerile pe care le au internauții în privința imnului țării, polițistul Marian Godină a luat atitudine și le-a oferit acestora un răspuns dur. Iată mai jos mesajul postat de el pe propria pagină de Facebook:

„Văd că pe mulți îi deranjează faptul că din megafoanele mașinilor de poliție se aude imnul. Am citit comentarii în care, din cauza asta, polițiștii erau făcuți imbecili, că n-au altceva mai bun de făcut, că ar trebui să li se arunce cu ceva în cap de la balcoane, că ar trebui să muncească în loc să stea la cor, etc.

Habar nu am cine a venit cu ideea asta cu imnul.

Știu însă că o postare cu niște polițiști italieni cântând la chitară și dansând sub balcoanele oamenilor a avut, în România, zeci de mii de aprecieri și numai cuvinte de laudă.

Revenind la imn, îmi aduc foarte bine aminte că, în școala de poliție de la Câmpina, în fiecare luni, dimineața la ora șapte, se arbora drapelul și se intona imnul.

Eram un tânăr de 18 ani, 70 de kile ud, cu uniforma puțin largă, fără niciun ban în buzunar. Nu aveam bani nici să-mi iau un sendviș de la chioșcul școlii. Eram supărat pentru că voiam acasă, mi se părea foarte greu regimul de acolo și abia așteptam să termin școala.

Dar, în minutele în care se intona imnul, copilul ăla cu fizic dezordonat se transforma. Mă uitam la drapel și ascultam imnul, cu pielea de găină.

Eram, dintr-o dată, ditamai bărbatul capabil să mute munții. Mă simțeam puternic, mă gândeam la părinții mei cât de mândri ar fi de mine să mă vadă acolo stând drepți, îmi imaginam cum aș putea zdrobi un zid dintr-o singură lovitură de pumn.

Cam starea asta mi-o dădea mie imnul.

Imnul țării te mișcă, îți ridică moralul, îți face pielea de găină și te face să te simți puternic. Cred că d-asta au țările imn, nu doar pentru a fi intonat înaintea unor meciuri de fotbal”

foto: Agerpres

Vezi și: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Raluka

related posts

Modifică setările cookies