Marilyn Monroe era falită când a murit. Filmul despre viața sex-simbolului anilor ’50 va fi lansat în septembrie


Viața lui Marilyn Monroe, poate cea mai faimoasă blondă de la Hollywood și cel mai cunoscut sex-simbol al anilor ’50, a fost întotdeauna învăluită într-o aură de mister. Același mister planează și asupra morții sale. 

 


Anul acesta, în 4 august, se împlinesc 60 de ani de la moartea celei care s-a iubit în secret cu John F. Kennedy, dar și cu fratele mai mic al acestuia. 

Moarte sa a fost clasificată ca “sinucidere”, însă mai multe teorii ale conspirației circulă și-n zilele noastre. De la sinucidere, la crimă și moarte accidentală, toate teoriile s-au lovit de același zid al probelor insuficiente. Varianta oficială susține că Marilyn Monroe a fost găsită decedată de menajeră, în casa ei din Los Angeles. Marilyn era înconjurată se recipiente și flacoane de medicamente și sedative care indicau o sinucidere prin supradoză. 

Fanii actriței se așteaptă să primească răspunsuri în filmul despre viața lui Marilyn Monroe. Drama biografică „Blonde”, scrisă și regizată de Andrew Dominik, va fi lansată în septembrie 2022, potrivit Variety

Filmul este adaptat după romanul scris de Joyce Carol Oates și o are în rol principal pe actrița Ana de Armas. 

Recent, Joyce Carole Oates a vorbit despre filmul care are la bază scrierile sale. 

Scriitoarea Joyce Carole Oates (foto: Getty Images)

“Blonde” a fost publicată în 2000 și prezintă povestea tragică despre faimă și avere a celei născute sub numele de Norma Jeane Mortenson. 

Scriitoarea în vârstă de 84 de ani a luat cuvântul la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Neuchatel Intl. Fantastic Film din Elveția. 

Joyce Carole Oates a mărturisit că în ciuda celebrității sale, Marylin Monroe era falită când a murit. 

“A dobândit faimă în lume, dar asta nu e o identitate cu care poți trăi. Ea a făcut o grămadă de bani pentru mulți bărbați, însă nu și pentru ea. Când a murit, la 36 de ani, nu avea suficienți bani nici pentru o înmormânatare”, a declarat Oates, potrivit Variety.

Oates a povestit și despre faptul că Marilyn Monroe se simțea umilită cu rolurile pe care le primea

“Pe măsură ce Marilyn îmbătrânea, i se dădeau în continuare aceste roluri pe care le-ar fi jucat o tânără starletă, iar ea se simțea umilită. Nu poți continua să o joci pe această blondă prostuță când te apropii de 40 de ani. Unii oameni spun că s-a sinucis. Eu nu cred neapărat asta. Cred că poate a murit din cauza unei disperări extreme", a mai spus scriitoarea. 

Oates a declarat că este încântată de felul în care a fost făcut filmul și a lăudat-o pe actrița Ana de Armas, despre care a spus a avut nevoie de patru ore de make-up pentru a intra în pielea divei de la Hollywood. 

Scriitoarea, care a participat la festival în calitate de președinte al juriului internațional, a scris peste 150 de romane și povestiri într-o carieră care se întinde pe parcursul a peste 60 de ani. A fost de mai multe ori finalistă la Premiul Pulitzer și a câștigat de cinci ori premiul Bram Stoker. 

Fotografii: Getty Images

related posts

Modifică setările cookies