Mogulul criptomonedelor Sam Bankman-Fried, în faliment. Cum a pierdut averea de 25 miliarde de dolari


Sam Bankman-Fried, unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii, a reușit într-un timp extrem de scurt să ajungă de la extaz la agonie. Numit „mogulul criptomonedelor”, Bankman-Fried a anunțat că a dat-o în bară cu afacerile sale cu aceste active și a implorat ajutor pentru salvarea companiei.


La începutul anului 2022, Sam Bankman-Fried (30 de ani) avea o avere de 25 de miliarde de dolari. Succesul său se datorează unor investiții inteligente în piața crypto. Tânărul geniu a creat FTX, platforma de tranzacționare a activelor virtuale, și Alameda Research, o firmă care se ocupă cu tranzacționarea cantitativă de criptomonede.

La începutul lunii octombrie a acestui an, o serie de zvonuri arătau că FTX se confruntă cu grave probleme de lichiditate, după retrageri masive de fonduri din partea jucătorilor mari de pe piața crypto.

Într-o postare pe contul său de Twitter, Bankman-Fried și-a cerut scuze tuturor celor afectați de deciziile sale proaste în gestionarea afacerii.

Îmi pare rău. Aceasta este cea mai mare chestie. Am dat-o în bară și ar fi trebuit să o fac mai bine (sic!)”, a scris miliardarul pe rețeaua socială.

El mai deține încă active și proprietăți evaluate la circa un miliard de dolari, însă grosul averii sale s-a evaporat. Conform Bloomberg, mogulul i-a implorat pe acționarii cooptați în FTX să investească 4 miliarde de dolari pentru a putea menține compania pe linia de plutire.

La începutul lunii noiembrie a acestui an, acționariatul platformei Binance a anunțat achiziționarea FTX. Anunțul a provocat o undă de șoc pe piața crypto, cele mai multe monede înregistrând scăderi impresionante.

Black Friday la VOYO. Click pe poză pentru a descoperi oferta de nerefuzat!

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies