Motivul pentru care, în testamentul regal, Prințul Harry moștenește mai mulți bani decât fratele său, Prințul William


Când Prințesa Diana a murit, în 1997, averea acesteia s-a împărțit egal între cei doi fii ai ei, William și Harry.


Cu toate acestea, când Regina Mamă și-a dat duhul, cinci ani mai târziu, Prințul Harry a moștenit o sumă substanțial mai mare decât fratele său, William, din averea de 14 milioane de lire sterline a străbunicii lor. Motivul este adorabil. 

Regina Mamă i-a lăsat mai mulți bani pentru a compensa avantajele pe care William le va avea atunci când va fi rege. Considerând că Prințul William este al doilea în rândul succesiunii la tron, mama Reginei Elisabeta a II-a a dorit, efectiv, să protejeze viitorul financiar al lui Harry în testamentul ei. 

 

Până la urmă, când Prințul Charles devine rege, William va prelua rolul de Prinț de Wales, dar și ducatul de Cornwall și poate proprietățile care revin acestui titlu. 

Între timp, prințul Harry, în calitate de cel de-al doilea fiu al Prințului Charles (și al șaselea în linia succesiunii la tron) nu va primi nimic.

Deși nu se știe exact suma, un report BBC din 2002 spunea că ”cea mai mare parte” din averea de 14 milioane de lire sterline merge către Ducele de Sussex, din moment ce ”William va beneficia financiar atunci când va deveni rege”.

Foto: Getty
 
”Cu cine ai face binging toată noaptea? Anna Lesko sau Xenia Deli?”
 
 
 
 
 

related posts

Modifică setările cookies