Nimeni nu e ca ea! Gimnasta Simone Biles s-a "îngropat" în aur


La 22 de ani, gimnasta americană Simone Biles a realizat o performanţă uluitoare la Campionatul Mondial încheiat duminică la Stuttgart, câştigând nu mai puţin de 5 medalii de aur dintr-un total de 6 posibile.


Considerată la unison cea mai valoroasă gimnastă din toate timpurile, Biles urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba pe echipe şi în cea de individual-compus, pentru a domina apoi categoric finalele a trei dintre cele patru aparate (sol, bârnă şi sărituri). Practic, singurul „aur” ratat de ea a fost la paralele, unde campioană mondială a devenit o belgiancă, Nina Derwael.

Citește și: Încă un 10 pentru Nadia Comăneci! Fosta gimnastă, impecabilă pe plajă

Cu această salbă de victorii, Simone Biles a devenit cea mai medaliată persoană, bărbat sau femeie, din istoria Mondialelor de gimnastică. Americanca are acum în palmares 25 de distincţii (19 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz), cu două mai mult decât vechiul deţinător al recordului, gimnastul Vitaly Scherbo din Belarus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Independent Sport (@independentsport) on

 

De asemenea, nici o altă gimnastă până la Simone Biles nu reuşise la un Campionat Mondial să adune în jurul gâtului 5 medalii de aur din 6 posibile. E o realizare unică, care contrastează puternic cu contra-performanţa gimnastelor din România, altă dată o forţă de temut în acest sport. Cu o evoluţie lamentabilă la Stuttgart, echipa noastră a ocupat locul 22 din 24, ratând calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo.

Sursa foto: Instagram 

Vezi și: Cătălina Ponor, dezvăluiri din viața unei campioane

related posts

Modifică setările cookies