Nume de fete inspirate de la Prințese și Regine din România


Urmează să aveți o fetiță? Felicitări! Știm cât de greu este să alegeți un nume potrivit pentru micuța dumneavoastră care urmează să vină pe lume.  Pentru micile prințese, există nume pe măsură.


Pentru inspirație, am pregătit o listă cu nume pe care le-au purtat prințesele și reginele din România. 

 

Ecaterina

Ecaterina Cocuța Conachi s-a născut în 1829 și s-a stins în 1870 a fost o prințesă română și o revoluționară.  S-a făcut remarcată pentru activismul ei și pentru activitatea desfășurată în favoarea unirii principatelor Moldova și Țara Românească.

 

Elena 

Regina Elena a României

Soția regelui CAROL al II-lea, s-a născut pe  2 mai 1896, la Atena, Grecia , și a murit pe 28 noiembrie 1982, la Lausanne, Elveția.

A fost fiica regelui Greciei, Constantin I, și a soției sale, Sofia de Prusia și deținea de la naștere titlurile de Prințesă de Grecia si Danemarca;

 

Citește și: Nume de fete, vechi, românești. Cum se numeau fetițele acum sute de ani

 

Elisabeta

Regina Elisabeta 

 

A fost prima regină a României, soția regelui CAROL I. A fost poetă, eseistă, scriitoare, iubea artele și a fondat mai multe instituții caritabile.

 

Ileana

 

Ileana, principesa a României

Ileana, principesa a României a fost fiica cea mică a regelui Ferdinand I al României și a reginei Maria. S-a născut pe 5 ianuarie 1909, în București și este cea care a semănat cel mai bine cu mama ei. 

 

Citește și: Cele mai frumoase nume de fetițe, care sunt la modă în 2019

 

 

Maria 

Regina Maria a României a fost soția regelui FERDINAND

Regina Maria a României s-a născut la 29 octombrie 1875, la Eastwell Parck, Kent, Anglia și a murit la 18 iulie 1938 , la Castelul Pelisor, din Sinaia, fiind înhumată la Curtea de Arges.

Era nepoata reginei Victoria a Marii Britanii, nepoata Regelui Edward al VII-lea, verișoară primară cu Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei și cu Regele George al V-lea;

 

Citește și: Cele mai frumoase nume de băieți, care sunt la modă în 2019


FULLSCREEN
Nume de fete inspirate de la Prințese și Regine din România
  • /

related posts