Nume rar pentru o fetiță afgană născută la bordul unui avion militar american


O femeie afgană, care a intrat în travaliu în timp ce era evacuată din Afganistan, a născut la bordul aeronavei militare americane care a transportat-o în Germania. Fetița ei poartă azi un nume neobișnuit, în amintirea acelei zile.


Pe 21 august, Aviația americană a ridicat câteva sute de cetățeni afgani din Doha, Qatar, cel mai apropiat adăpost al lor în fața talibanilor.

De acolo, militarii i-au preluat pentru a-i duce la baza militară Ramstein din Germania. Printre ei s-a aflat și o femeie însărcinată, care a intrat în travaliu în timpul zborului.

Citește și: „Nimeni nu-i crede pe talibani”

Ea a născut o fetiță în avion și a fost transportată la spital imediat ce aeronava a aterizat. Amândouă sunt sănătoase și, în amintirea acelei zile, femeia și-a numit fiica Reach. Numele vine de la indicativul de apel al aeronavei C17 Globemaster – „Reach 828” – care a scos-o din iadul afgan.

În SUA, indicativele de apel pentru aviație sunt indicatoare de comunicare atribuite ca identificatori unici ai aeronavelor. Indicativele de apel tactice sunt utilizate în timpul porțiunilor tactice ale unui zbor și indică adesea misiunea zborului și/sau poziția unei aeronave într-o formație.

Pentru a nu complica nașterea, piloții au zburat la altitudine joasă, cu scopul de a reduce presiunea din cabină. Aeronavele militare cargo nu sunt ermetice, motiv pentru care presiunea din interior crește simțitor când aparatele de zbor urcă la înălțimi mari.

Fotografii: Getty Images/ Air Mobility Comand Twitter

Vezi și VIDEO:

  • Nume rar pentru o fetiță afgană născută la bordul unui avion militar american

related posts

Modifică setările cookies