O celebră companie aeriană introduce uniformele de gen netru.  Bărbații pot purta fustă, iar femeile - pantaloni


Compania aeriană britanică Virgin Atlantic a dezvăluit la sfârșitul săptămânii trecute că își schimbă politica privind identitatea de gen.


Această schimbare face parte dintr-o mișcare ce dorește să facă călătoriile de la bordul companiei mai incluzive.

Însoțitoarele de zbor și piloții nu vor mai fi obligați să poarte uniformele tradiționale atunci când lucrează pentru Virgin Atlantic. Pe lângă faptul că compania aeriană le va permite angajaților să aleagă oricare dintre opțiunile de uniforme pentru femei și bărbați, aceasta lansează și ecusoane cu pronume opționale. Aceste ecusoane vor fi disponibile atât pentru personal, cât și pentru călători.

Astfel, fiecare va putea "să comunice în mod clar și să fie abordați prin pronumele lor", iar pasagerii cu pașapoarte de gen neutru vor putea folosi titlul "Mx." pentru rezervarea zborurilor.

În prezent, cei care pot obtine pașapoarte de gen neutru sunt doar călătorii din Statele Unite și Canada. Însă Virgin Atlantic lucrează deja la o soluție pe termen lung care să vină în sprijinul tuturor călătorilor care aleg această companie de zbor. 

După ce în 2019, compania britanică a încetat să le mai ceară însoțitoarelor de bord să poarte machiaj și fuste în timpul programului, la începutul lui 2022, compania a început să permită membrilor echipajului să își arate și tatuajele, lucru interzis în trecut. 

"Noi credem că oricine poate cuceri lumea, indiferent cine este", spune Juha Jarvinen, directorul comercial al companiei aeriene, într-un comunicat oficial. "De aceea, este atât de important să le permitem oamenilor noștri să își îmbrățișeze individualitatea și să fie ei înșiși la locul de muncă".

Virgin Airlines se alătură astfel celor de la Norwegian Air, Japan Airlines, SkyUp și Alaska Airlines, companii care au început și ele recent să își înlesnească politicile stricte din trecut și să nu le mai impuna angajaților să poarte articole vestimentare specifice - cum ar fi tocurile pentru femei. 

În ceea ce privește limbajul folosit la bordul navelor, compania germană Lufthansa a renunțat în 2021  la expresii precum "doamnelor și domnilor" atunci când întâmpină pasagerii. 

"Faptul că o organizație ia măsuri pentru a-ți recunoaște nevoile și a-ți îmbrățișa individualitatea atât de deschis este incredibil de îmbucurător. Văzându-i cum iau aceste schimbări și le integrează în politicile lor este o adevărată incluziune.", a mărturisit Chris King, consultant de călătorie și stil de viață pentru Conde Nast Traveller.  

Foto; Virgin Atlantic

related posts

Modifică setările cookies