O femeie de 104 ani a învins cancerul, gripa spaniolă și acum COVID-19! Care e povestea ei?


Ida Acconciamessa a supraviețuit unui melanom în stadiul 4, s-a confruntat cu două șolduri rupte și a trecut prin epidemia de gripa spaniolă. Acum, la 104 ani, a depășit infecția cu noul coronavirus.


"Nu credeam cu adevărat că va putea să facă asta", a declarat pentru CBS News fiica ei, Barbara Senese, în vârstă de 77 de ani. "Nici măcar nu a putut să vorbească pe timpul infecției. Era lipsită de viață. Și acum mănâncă. Vorbește."

Senese a spus că atât ea, cât și sora ei, Johann Giordano, care amandouă obișnuiau să își viziteze mama aproape în fiecare zi, au văzut-o ultima dată în persoană la Centrul de Asistență și Reabilitare Sheepshead din Brooklyn pe 26 martie.
 
“Au adus-o la noi într-un scaun cu rotile lângă fereastră. Fereastra era deschisă doar pentru a putea auzi vocile noastre. Nu a mișcat un mușchi și s-a uitat la noi. Doar o privire. Nu cred că voi uita asta vreodată. 10-15 minute am implorat-o să spună ceva. Nu a spus nimic. Când ne-am îndepărtat, i-am spus surorii mele, că este bolnavă. Are virusul ", a povestit Sense.

O săptămână mai târziu, pe 4 aprilie, Senese a spus că a primit un apel de la o asistentă socială de la unitatea de asistență medicală și a aflat că mama ei era pozitivă pentru noul coronavirus.

Sense a povestit că pentru mama ei, totul a început cu o tuse foarte puternică, apoi cu o stare de slăbiciune masivă: abia putea să vorbească sau să mănânce și avea nevoie de ajutor pentru a respira. 
 
Familia s-a temut că, din cauza vârstei sale și a problemelor adiacente, femeia nu va rezista, dar a făcut-o  
 
"Mama m-a făcut să-i promit acum șapte luni, că atunci când va veni timpul ei să fie chemată acasă la Dumnezeu, va muri în propria casă. Am spus, bineînțeles, mamă, bineînțeles. Așa că m-a chinuit asta pentru că îmi aminteam cum m-a făcut să-i promit ... Niciodată nu am crezut că, dacă va trece, nu voi fi cu ea ținându-i mâna sau mângâind-o în ultimele zile. Și asta a devenit, pentru sora mea și pentru mine, tortură mentală ", a spus fiica ei
 
Dar, vineri, 24 aprilie, familia a primit un apel de la asistenta șefă care avea grijă de Acconciamessa, spunând că se descurcă, mult, mult mai bine și că medicii ar putea lua în considerare varianta de a o lăsa  să plece acasă. 
 
"La 104 ani, cred că este un miracol să supraviețuim prin COVID", a spus Marco Perrone, supervizorul administrației de asistență medicală din cadrul unității unde stă bătrâna.
 
Fiica femeii o descrie ca fiind o persoană care este "luptătoare" și a avut întotdeauna o atitudine pozitivă în viață, ceea ce consideră că i-a oferit "o forță de bază pentru a depăși orice". Până la vârsta de 95 de ani,  femeia a mers cinci mile pe zi în Marine Park, Brooklyn, pe care l-a numit „parc de sănătate”. De asemenea, a mâncat un măr roșu și a băut un pahar de vin roșu în fiecare zi până la vârsta de 102 ani.
 
„Mereu spunea:„ M-am născut sub o stea norocoasă ”. Aceasta a fost mantra ei în viață. Și știi ce? Pentru a putea trece prin acest virus, aceste cuvinte îmi vin adesea în minte ", a spus fiica ei, Senese, pentru CBS.
 
 
#StaiAcasa-Pe Pro Tv Plus ai "Viața bate vlogul"-sezonul 2

FOTO: SHUTTERSTOCK

related posts

Modifică setările cookies