O româncă a depășit-o pe Halep în 2019! Cine e Bianca Andreescu


Jucătoarea de tenis cu cea mai mare ascensiune în acest debut de an este Bianca Andreescu, o tânără de 18 ani care reprezintă Canada, dar care este de origine română, așa cum o arată și numele. 

Tag-uri:

În mai puțin de trei luni, ea a făcut un salt spectaculos în clasamentul mondial, din jurul poziției 200 până în Top 40, adunând victorii prețioase contra unor adversare redutabile, precum Caroline Wozniacki, Venus Williams sau Garbine Muguruza.

În aceste zile, Bianca impresionează la puternicul turneu de la Indian Wells (SUA), ajungând în semifinale într-o competiție pe care Simona Halep a părăsit-o în faza optimilor. Nu este singurul capitol la care Bianca Andreescu e peste Halep în 2019. Astfel, în ierarhia punctelor câștigate exclusiv în acest an și care contează în cursa pentru Turneul Campioanelor, canadianca e pe locul șase, în timp ce Simona e doar pe nouă.

Dar cine e Bianca Andreescu și de ce nu joacă ea pentru țara noastră? Născută în Canada din părinți români, ea a făcut primii pași în tenis la Pitești, într-o vacanță la bunici. „Mama mea lucra în România, așa că ne mișcam mereu, șase luni aici, șase în Canada”, a povestit recent Bianca. 

Pentru să sistemul canadian de selecție și de promovare a valorilor e unul mult mai performant, Bianca Andreescu a acceptat să reprezinte țara frunzei de arțar, primind un sprijin financiar consistent din partea federației. Primele succese importante au venit în jurul vârstei de 13-14 ani, atunci când a câștigat câteva turnee importante pentru juniori, anunțându-se ca o mare speranță a tenisului feminin.

Urcușul adolescentei Bianca a coincis cu perioada de glorie a Simonei Halep, canadianca recunoscând că s-a inspirat din stilul de joc al româncei, pe care a avut-o ca idol. De altfel, Andreescu n-a ratat niciodată ocazia de a se întâlni cu Halep, relația dintre cele două tenismene fiind una extrem de bună. Deocamdată, ele nu s-au întâlnit pe teren într-un meci oficial, dar nu va mai dura mult până când își vor măsura forțele.

Făcând parte din echipa de Fed Cup a Canadei, Bianca Andreescu a avut anul trecut ocazia specială de a juca împotriva României la Cluj-Napoca, pierzând singurul meci disputat, împotriva Irinei Begu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

related posts

Modifică setările cookies