Olimpiada 2012: Sandra Izbasa a cucerit medalia de aur la sarituri. Declaratia Nadiei Comaneci despre succesul romancei 


Sandra Izbasa este noua campioana olimpica la sarituri. Dupa bronzul de la echipe, gimnasta din Romania a urcat pe cea mai inalta treapta dupa evolutia spectaculoasa avuta.


Patru ani a asteptat Sandra Izbasa sa guste din nou din succesul olimpic. Dupa aurul de la sol obtinut la Beijing, in 2008, gimnasta de 22 de ani a cucerit cea de-a doua medalie de aur, de aceasta data la Londra, la sarituri. 

Cotata cu cea de-a doua sansa in fata americancei Mc Kayla Maroney care in finala a ratat cel de-al doilea exercitiu, Sandra Izbasa a reusit sa-si intreaca toate adversarele, reusind sa execute doua sarituri sigure, fara greseli majore la executie.

Ai o fetita s nu stii la ce sport sa o dai? Baletul ar putea fi o solutie

Iar performanta obtinuta de frumoasa gimnasta este cu atat mai importanta si mai de apreciat, cu cat in 2009 Sandra a suferit o accidentare grava, la tendonul lui Ahile, care a tinut-o departe de sala de antrenamente timp de un an de zile.

Aflata la Jocurile Olimpice de la Londra, Nadia Comaneci a vorbit despre evolutia pe care a avut-o romanca: "Sandra Izbasa este noua campioana olimpica la sarituri. Dupa bronzul de la echipe, gimnasta din Romania a urcat pe cea mai inalta treapta dupa evolutia spectaculoasa avuta."

Sandra Izbasa a fost cu atat mai emotionata la aflarea rezultatului, cu cat gimnasta nu a stiut ca in sala s-au aflat si parintii sai, veniti special la Londra pentru a-si urmari fiica. Iar alaturi de acestia, Kate Middleton, ducesa de Cambridge.

Marti, Sandra Izbasa va evolua si in finala de la sol, alaturi de Catalina Ponor, cea care este calificata si in finala de barna, cu Diana Bulimar. 

related posts

Modifică setările cookies