Orașul din România în care se trăiește mai bine decât în Miami, Barcelona, Los Angeles și Toronto


Clujul se află pe locul 106 în topul celor mai apreciate orașe din lume din punct de vedere al calității vieții, depășind alte orașe foarte cunoscute precum Miami, Toronto, Barcelona și chiar Los Angeles.


Explicația pentru locul din acest clasament e una destul de simplă: în ultimii ani Cluj-Napoca a devenit un adevărat „Silicon Valley" al IT-ului românesc, prin urmare orașul a primit o infuzie serioasă de capital uman, dar și financiar.

Pe lângă slujbele foarte bine plătite care au apărut și pe lângă noile business-uri care au pompat viață în orașul de pe Someș, un rol important l-a jucat și Universitatea „Babeș-Bolyai", care se situează mereu pe locuri fruntașe în clasamentele intrernaționale ale celor mai bune universități din Europa.

Toate aceste lucuri au propulsat Clujul pe locul 106 în acest clasament al orașelor în care se trăiește cel mai bine.

Clasamentul a fost întocmit de Numbeo, indexează 226 de orașe din toată lumea și include încă trei orașe din România: Timişoara, Iaşi şi București. Aceastea s-au clasat, însă, după Cluj-Napoca.

Clasamentul Numbeo ia în calcul diverse variabile care îți pot da o idee despre nivelul de trai și calitatea vieții dintr-un loc. Astfel, sunt luate în considerare comparațiile dintre cheltuieli și salarii, nivelul de poluare, siguranța locuitorilor orașelor respective, dar și timpul petrecut în trafic, de exemplu.

Pe primul loc al acestui top s-a situat Canberra, din Australia, iar pe ultimul Shanghai, din China. 

Și, în caz că citești acest material în drum spre casă, mai jos poți găsi și o rețetă din Cluj pe care ai putea s-o prepari foarte ușor chiar la tine acasă: 

related posts

Modifică setările cookies