Oscar 2021. Yuh-Jung Youn, prima femeie din Coreea care a câștigat Oscarul, cel mai bun discurs al serii


Aseară, la gala de decernare a premiilor Oscar, Yuh-Jung Youn a câștigat statueta pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru prestația din ”Minari”. În timp ce accepta premiul, gândul actriței din Coreea era la... Brad Pitt.


”Domnul Brad Pitt, în sfârșit”, a spus Youn, întorcându-se înspre Brad Pitt, care i-a înmânat Oscarul. ”Mă bucur să te cunosc. Unde erai când noi filmam? Este o onoare să te cunosc”.

Brad Pitt deține Plan B Entertainment, casa de producție din spatele peliculei ”Minari”.

 

Youn, care este prima actriță coreeană și a doua actriță de origine asiatică din istorie care câștigă un Oscar pentru un rol secundar, a explicat felul greșit în care i se pronunță numele. 

”Așa cum știți, sunt din Coreea. Numele meu este, de fapt, Yuh-Jung Youn, dar majoritatea europenilor îmi spun Yo Yo, iar alții îmi spun You-jung, dar în această seară, toți sunteți iertați”.

 

”Cred că este frumos să ne înțelegem unii pe alții, să ne acceptăm, pentru că, fără cunoaștere, oamenii sunt definiți drept negri, albi, galbeni, maro, ceva de genul”, a spus actrița.

”Nu este bine să faci o astfel de diferență. Dacă toate culorile noastru sunt puse la un loc, iese ceva frumos. Chiar și curcubeul are șapte culor. Culoarea pielii nu contează, sexul nu contează. Nu-mi place să fac o împărțire clară: femeie sau bărbat, negru sau alb, maro sau galben, gay sau straight - nu vreau astfel de lucruri. Suntem ființe egale. Este o ocazie pentru noi să ne împărtășim poveștile”.

Utilizatorii de Twitter s-au grăbit să o laude pentru discursul ei.

“Yuh-Jung Youn tocmai a schimbat energia show-ului. Este discursul favorit al serii”, a scris un fan.

Foto: Getty

Un spectacol al filmelor + un spectacol al gustului. Ceremonia premiilor Oscar + un espresso desăvârșit L’OR. Savurează-le împreună – pe VOYO!

Capsule din aluminiu L’OR, create pentru a se potrivi aparatului tău Nespresso®*.

*Marcă înregistrată a unei terțe părți care nu aparține grupului JACOBS DOUWE EGBERTS.


  • Oscar 2021. Yuh-Jung Youn, prima femeie din Coreea care a câștigat Oscarul, cel mai bun discurs al serii
Modifică setările cookies