(P) Bicicleta magnetică îți poate oferi silueta la care visezi! Iată cum!


Perioada sărbătorilor de iarnă aduce, pe lângă bucurie, foarte multe obstacole în calea unei siluete de invidiat. Majoritatea persoanelor vizează unul sau mai multe obiective când vine vorba de aspectul fizic, iar cea mai simplă și eficientă cale către atingerea acestora este activitatea fizică regulată. 

Tag-uri:

Astfel, dacă vrei să “topești” câteva kilograme din zonele “sensibile” ale corpului (abdomen, coapse, fese), să tonifiezi musculatura și să îți îmbunătățești starea generală de sănătate și condiția fizică, îți poți pune toată încrederea în antrenamentele cardio efectuate zilnic pe o bicicletă magnetică.

Folosirea unui aparat fitness în confortul propriei case va elimina orice scuză și va oferi rezultate mulțumitoare într-o perioadă foarte scurtă de timp. Astfel, în rândurile de mai jos vei descoperi câteva informații esențiale despre bicicleta magnetica Sport-Mag.ro venite de la specialiștii în fitness.

Ce este bicicleta magnetică?

Din categoria bicicletelor staționare, bicicleta magnetică este o variantă ce dispune de o volantă mai mare, detaliu care îți va oferi un beneficiu important: va putea asigura o rezistență mai mare la pedalare datorită greutății volantei. 

Bineînțeles, nu este necesar și nici recomandat să folosești treapta superioară de rezistență încă de la primele sesiuni de exerciții, însă odată ce progresezi din punct de vedere al condiției fizice, vei avea acces și la un nivel de rezistență superior. Efortul sportiv intens îți va solicita musculatura și îți va forța organismul să ardă mai multe calorii atât pe parcursul ședințelor de pedalare, cât și după.

Care sunt principiile de funcționare?

Așa cum poți deduce și din denumire, bicicleta magnetică folosește forța magnetică pentru a asigura o tensiune constantă pe parcursul funcționării. Mai precis, un set de magneți dispuși pe roată asigură o funcționare simplă, iar sistemul de frânare cu care este dotată bicicleta magnetică poate fi ajustat manual. 

Așadar, rezistența la pedalare va putea fi modificată facil prin rotirea butonului de tensiune care controlează poziția respectivilor magneți. Pentru a avea control total asupra volantei, sistemul de frânare este proiectat folosind tehnologia curenților turbionari.

Când este bicicleta magnetică cea mai bună alegere?

Acest tip de aparat fitness vine cu câteva beneficii specifice, printre care se numără dimensiunea și greutatea volantei, sistemul de frânare și faptul că poate fi folosit fără a fi necesară conectarea la o sursă de electricitate. Aceste motive fac că bicicleta magnetică să fie printre cele mai potrivite aparate fitness pentru desfășurarea antrenamentelor în confortul propriei locuințe.

Ce preț are o bicicletă magnetică?

Fiindcă sistemul de funcționare al acestui aparat este simplu și nu include tehnologie de control, monitorizare sau stabilizare, prețul unui model performant de bicicletă magnetică este mai scăzut decât în cazul altor tipuri de bicicletă staționară, acesta fiind încă un avantaj important de care ai putea profita. 

În medie, o bicicletă magnetică de calitate se poate situa în jurul sumei de 500 de Lei, însă dacă dorești să te bucuri de dotările unui model semiprofesional sau profesional, această sumă va crește considerabil.

Câteva beneficii importante

În primul rând, trebuie să știi că exercițiile cardio efectuate timp de 30 de minute pe zi vor contribui decisiv la îmbunătățirea sistemului cardiovascular și la întărirea sistemului imunitar. Datorită elevării și menținerii la un nivel ridicat a ritmului cardiac pe parcursul sesiunilor de pedalare, oxigenarea organelor din corp va fi foarte bună. 

Mai mult decât atât, riscul de accidentare în urma efortului intens efectuat pe acest aparat este unul foarte redus, mai ales dacă respecți perioadele de încălzire și revenire la fiecare ședință de pedalare. Mulțumită contactului permanent al tălpilor cu pedalele, articulațiile sunt protejate de șocuri și microșocuri pe parcursul antrenamentului, motiv pentru care bicicleta magnetică oferă posibilitatea de a exersa chiar și persoanelor cu sensibilitate la glezne, genunchi sau șolduri. 

related posts

Modifică setările cookies