(P) Ce presupune să te muți de la apartament la casă


Viața la bloc și traiul la casă sunt lucruri atât de diferite încât trebuie încercate amândouă. Dacă locuiești într-un apartament și te încearcă gândul să te muți la casă, află ce presupune să faci un asemenea pas major.

Tag-uri:

Câștigi din anumite privințe și pierzi din altele 

Dacă îți imaginezi că vei putea întreține curățenia într-o casă spațioasă, cu etaj sau mansardă și grădină, la fel de ușor ca în apartament, te înșeli. Desigur că vei avea câte lucruri vrei unde vrei, dar ai grijă că toate acestea vor trebui curățate și șterse de praf și pe urmă din nou curățate și din nou șterse.

Într-adevăr, câștigi spațiu și astfel mobila va avea în sfârșit locul său și tu vei avea în sfârșit loc de ea. Apropo, dacă te muți nu da cu mobila de toți pereții prin apartament și casa scării, în schimb apelează la SprintMove Company pentru mutări mobilă.

Vei scăpa de întreținere, nu și de costul întreținerii, pentru că iluminatul în curte și reparația adusă porții vor fi asigurate tot din banii tăi. Administratorul morocănos de bloc va dispărea, dar administratorul casei tale vei deveni chiar tu!

Vei simți că ai chiar două locuințe în grijă

Dacă ai stat la bloc toată viața, vei descoperi după mutare că de grădină tot tu te vei ocupa. Pare hilar gândul și la mintea cocoșului, dar aproape sigur că ai fi realizat acest aspect numai fiind în fața faptului împlinit.

Întreținerea și renovarea grădinii consumă tot atâta energie cât întreținerea și renovarea casei. Dacă activitatea profesională îți lasă suficient timp liber și oricum ești o fire energică, îți vei face de lucru în grădină. Activitatea fizică ce te așteaptă te va face chiar să renunți la abonamentul la sală.

Iar dacă ai nevoie de ajutor, va fi ca în filme – vei angaja meseriași care vor face lucrurile cum dorești atâta timp cât inspectezi la fiecare etapă și cât dai indicații clare.

Ideea de vecin va fi total diferită

Dacă la bloc îi întâlneai pe vecini în fața scării, pe scări sau chiar în dreptul ușii tale de apartament, acum îi întâlnești trecând prin fața porții tale și poate doar puțin prin gard. Din punctul acesta de vedere este raiul pe pământ.

Vecinii vor înceta să îți bată în țeavă sau direct la ușă, dar vor continua să te solicite sau să te caute la poartă. Scapi de bocăniturile din tavan sau pereți, dar în anumite perioade din an vei auzi zgomote din curtea vecină: muzică tare, zgomot de drujbă sau ciocane peste ciocane. Vei înțelege că nici la casă nu vei fi în completă izolare.

Un avantaj este că zgomotele mici pe care tu le faci vor rămâne să te deranjeze doar pe tine. Dacă mobila din apartament este prea puțină pentru casa în care te muți, imediat apelezi la SprintMove pe partea de transport de mobilă și îți vor aduce și alte piese de mobilier care să umple spațiile. Totul cu cât zgomot este nevoie, fără consecințe.

În plus, autospeciala lor de transport poate fi folosită și la transportul de mobilă de exterior, din ratan, cumpărată sau adusă din altă parte. Totul îți este permis cu firma de mutări mobilă  SprintMove dacă locuiești în București sau dacă te muți în București sau în afara orașului – în localitățile limitrofe oare?

A te muta de la apartament la casă înseamnă să câștigi dar și să pierzi, presupune încă o grijă în plus și redefinește ideea de vecin. Acum știi la ce să te aștepți, dar gândește-te și la ajutoarele la care poți apela pentru a te muta de la apartament la casă și a întreține casa și grădina așa cum îți dorești. 

related posts