(P) Cel mai recent film al lui Tarantino are cinci nominalizari la Globul de Aur


Cea de-a 77-a editie a premiilor Globul de Aur va avea loc anul viitor, pe 5 ianuarie, la Los Angeles. 

Tag-uri:

Pentru a cincea oara la rand, actorul de comedie Ricky Gervais va fi gazda galei. Toate nominalizarile sunt deja cunoscute, dupa anuntul facut de actorii Susan Kelechi Watson, Dakota Fanning si Tim Alien inca din data de 9 decembrie.

Globul de Aur 2020 nu vine fara o serie de surprize. Pentru doar a doua oara in cariera sa de actrita, Jennifer Lopez a obtinut o nominalizare la Globul de Aur. Dupa rolul din “Selena” (1997), care i-a adus prima astfel de distinctie, artista de 50 de ani a convins si-n pelicula Hustlers (2019), unde o interpreteaza pe dansatoarea la bara Ramona Vega. Lopez va concura la categoria “Cea mai buna actrita intr-un rol secundar”.

La editia precedenta, “Green Book” a bifat un total de trei Globuri de Aur, inclusiv pentru “Cel mai bun film comedie sau musical”. In ianuarie, la aceasta categorie, vor concura “Dolemite is my Name”, “Jojo Rabbit”, “Knives Out”, “Once Upon a Time in Hollywood” si “Rocketman”. Dintre acestea, filmul lui Quentin Tarantino, “Once Upon a Time in Hollywood”, este favorit sa castige, cu o cota de 1.50 la Unibet. Potrivit aceleiasi case de pariuri, “Jojo Rabbit” este pelicula cu cea de-a doua sansa, cota 2.75. 

Cel de-al 10-lea film regizat de Quentin Tarantino a strâns cinci nominalizari, inclusiv pentru cel mai bun actor în rol secundar (Brad Pitt) și cel mai un actor într-o comedie (Leonardo DiCaprio). Plin de vedete de un calibru ridicat, “Once Upon a Time in Hollywood” a prins imediat la public si a facut, pana in prezent, incasari de peste 370 de milioane de dolari, la un buget de 90 de milioane. Pentru Brad Pitt, este cea de-a sasea nominalizare la Globul de Aur. Doar una singura s-a materializat si intr-un premiu, in 1996, pentru rolul din “Armata celor 12 maimute”.

Insa productia lui Tarantino nu este filmul cu cele mai multe nominalizari la premiile Globul de Aur 2020. Noah Baumbach, regizorul filmului “Marriage Story”, si echipa sa au strans sase nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun scenariu, cea mai buna regie, cea mai buna drama si cel mai bun actor, in persoana lui Adrian Driver. 

Meryl Streep se va duela in ianuarie pentru premiul de la categoria “Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial” (Big Little Lies). Va fi pentru a 33-a oara cand actrita se va afla in postura de a castiga un Glob de Aur. Sunt opt premii in vistieria americancei, ultimul in 2012, pentru rolul din “Doamna de Fier”.

Tot din categoria actorilor legendari de la Hollywood, Tom Hanks va primi trofeul onorific “Cecil B. DeMille”, dedicat artistilor care aduc o contributie importanta in domeniul divertismentului. Realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres va fi si ea recompensata la aceasta editie, cu trofeul onorific “Carol Burnett”, primit de persoane care au aratat un aport in ridicarea standardelor televiziunii, atat pe ecran, cat si-n afara lui.

related posts