(P) Handbalistele României, aproape perfecte la debutul în preliminariile EURO 2020


Fără Cristina Neagu, nerefăcută complet după accidentarea teribilă din 2018, dar și cu alte absențe notabile în lot, ,,tricolorele’’ au reușit să se impună, fără prea mari emoții, în fața reprezentativei Ucrainei, cu scorul de 27-24.


Miercuri, 25 septembrie, cu începere de la ora 18:30, arena ,,Dumitru Popescu Colibași’’ din Brașov a fost gazda meciului de debut al echipei naționale de handbal a României în preliminariile pentru EURO 2020. Încurajate frenetic de un public numeros pe tot parcursul partidei, fetele noastre au controlat în mare parte meciul, câștigând în cele din urmă la o diferență de 3 goluri, destul de mică totuși, dacă ținem cont de cotele la pariuri handbal pre-meci: 1.18 pentru România, 12.00 pentru un rezultat de egalitate și 5.60 pentru o destul de improbabilă victorie a ucrainencelor. Cotele sunt cele afișate de operatorul de pariuri sportive și online casino NetBet, unul din cei mai populari din țara noastră. 

 România nu a început prea bine partida, fiind condusă cu 1-0 și 3-1, însă a preluat conducerea și, profitând de intervențiile excelente ale portarului Yuliya Dumanska, s-a instalat la cârma jocului, conducând în minutul 15 cu 8-4. Diferența s-a menținut aproape intactă până la pauză, când scorul de pe tabelă arăta 15-12 în favoarea tricolorelor. După pauză, Ucraina s-a închis destul de bine și s-a apropiat la doar două goluri de mai multe ori, însă fetele noastre, în frunte cu Cristina Laslo și Eliza Buceschi, au reușit să încheie partida în avantaj, parafând prima victorie din actuala campanie. 

 Pentru a doua oară sub conducerea lui Tomas Ryde, România evoluează în grupa a 7-a preliminară, alături de Ucraina, Polonia și Insulele Feroe. Celelalte 5 partide pe care urmează să le dispute România sunt programate astfel: 

29 septembrie 2019: Insulele Feroe - România  

25/26 martie 2020: Polonia - România  

28/29 martie 2020: România - Polonia  

27/28 mai 2020: Ucraina - România  

31 mai 2020: România - Insulele Feroe 

 Meciul a fost unul special pentru portarul României, Yuliya Dumanska, handbalistă născută în Ucraina, dar care a ales să reprezinte țara noastră. 

 „Eu m-am născut în Ucraina și pană la 14 ani am crescut acolo. Dar, acum eu sunt româncă 100% și sunt foarte fericită că am ocazia să reprezint această țară. Ne bucurăm să fim la Brașov, un oraș foarte frumos. Vom avea un meci greu. Sunt multe jucătoare din Naționala Ucrainei care evoluează în campionatul României și pe care le cunoaștem. Am încredere în echipă. Suntem unite, motivate și sunt convinsă că vom face un meci bun”, afirma Yuliya Dumanska înainte de meciul de miercuri, potrivit gsp.ro. 

 Ajunsă la 31 de ani, Cristina Neagu, singura handbalistă din istorie desemnată cea mai bună din lume în 4 rânduri, este în continuare indisponibilă, deși a fost trecută pe foaia de joc la meciul SCM Râmnicu Vâlcea vs. CSM București, disputat în weekendul trecut, ba mai mult, aceasta a și făcut un antrenament ușor, semn că nu mai e mult până va reveni pe teren. Dacă lucrurile merg așa cum trebuie, SuperCristina Neagu va putea evolua în curând și, sperăm noi, va fi din nou la capacitate maximă, pentru a-și putea îndeplini visul despre care vorbea în primăvară, acela de a câștiga cu naționala României medalia de aur la Olimpiada de la Tokyo. 

  • (P) Handbalistele României, aproape perfecte la debutul în preliminariile EURO 2020

related posts

Modifică setările cookies