Pandemia de coronavirus. Premierul Norvegiei, Erna Solberg, a răspuns întrebărilor venite de la copii


Într-un exercițiu democratic fără egal, care nu i-a ocolit pe cei mici, Erna Solberg a organizat o conferință de presă online, unde a preluat întrebările copiilor din  toată țara.


Luni dimineață, începând cu ora 11.30, premierul Norvegiei, doamna Erna Solberg, a intrat în direct cu națiunea de la sediul guvernului. Demnitarul a preluat întrebări venite de la copiii din toată țara, în încercarea de a-i liniști pe toți aceia care, poate, nu au primit cele mai așteptate răspunsuri de la părinții lor.

„Au fost câteva zile speciale. Mulți copii cred că este înfricoșător. E OK să-ți fie frică când atât de multe lucruri se petrec în același timp”, le-a spus premierul copiilor în cadrul intervenției online.

Ce curiozități au avut copiii?

Cei mici au vrut să știe multe lucruri despre criza coronavirus, iar unele dintre întrebările pe care le-au pus au fost acestea:

Pot să am o petrecere aniversară?; Pot să-mi vizitez bunicii după ce mă întorc de la cumpărături?; Cât va dura până va fi gata un vaccin?; Ce pot să fac să ajut?

Cei mai mulți dintre copiii din Norvegia sunt acasă, în izolare, însă copiii personalului medical și ai celor implicați în gestionarea crizei coronavirus merg încă la cursuri sau la programe afterschool, scrie usnews.com.

Premierul le-a transmis copiilor un mesaj de încredere și i-a asigurat că totul va fi bine pentru ei și părinții lor.

„Chiar dacă școala voastră a fost contaminată, va fi bine cu aproape toată lumea. La fel și cu mami și tati, dacă au fost infectați”, a spus Erna Solberg, de față cu ministrul educației și ministrul familiei din Norvegia.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Madonna se alătură listei de artiști afectați de coronavirus

FULLSCREEN
Pandemia de coronavirus. Premierul Norvegiei, Erna Solberg, a răspuns întrebărilor venite de la copii
  • /

related posts