Părintele Calistrat, primele declarații oficiale după ce a fost acuzat că a bătut o femeie: „Un moment de neatenție”


Imaginile video în care preotul Calistrat Chifan lovește cu brutalitate o femeie chiar în curtea mănăstirii Vlădiceni din județul Iași au făcut înconjurul internetului și au strârnit nenumărate reacții din partea românilor. 


După mai bine de două săptămâni de la izbucnirea scandalului, preotul Calistrat Chifan a publicat pe contul său de Facebook un mesaj pentru toată lumea. Se pare că a analizat cu mare atenție insultele pe care le-a primit după ce clipul video cu el în timp ce lovește o femeie s-a viralizat și recunoaște că cele întâmplate nu l-au afectat, și nici supărat în vreun fel.

Reamintim că mai multe persoane publice și oameni ai bisericii au reacționat după ce au văzut comportamentul părintelui față de enoriași. 

„După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanșele de insulte care de care mai dure și mai pătimașe. Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecții verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiție, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce privește o faptă negheobă săvârșită la un moment de neatenție și neluare aminte. Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat și mie”, a declarat părintele Calistrat.

Aflat în această situație, preotul ieșean își recunoaște vina și este conștient de pedeapsa primită.

„Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă și demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societății consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiții feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute și neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele știute. Simt că lecția de la Dumnezeu, a fost cu scopul de a vedea că sunt om cu slăbiciune și pot cădea în ispită, dacă nu am trezvie în minte”, a mai spus preotul Calistrat. 

Sursă foto: Facebook

related posts

Modifică setările cookies