Pasiune sau inconștiență? O campioană mondială și olimpică joacă fotbal însărcinată în 6 luni


Americanca de 28 de ani Sydney Leroux și-a atras numeroși admiratori, dar și o sumedenie de critici, după ce a postat pe internet o fotografie prin care și-a anunțat revenirea la antrenamentele echipei sale, Orlando Pride, în ciuda faptului că se pregătește să devină mamă pentru a doua oară.


„Nici nu mă gândeam că voi putea începe pregătirea pentru noul sezon însărcinată în 5,5 luni, dar iată că am reușit”, a notat Sydney pe pagina sa de Twitter, ca explicație pentru o poză în tricoul de joc în care i se vede destul de proeminent burtica de gravidă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I didn’t think I’d be starting off preseason 5.5 months pregnant but here we are. ????

A post shared by Sydney Leroux Dwyer (@sydneyleroux) on

În SUA, fotbalul feminin este foarte dezvoltat, iar Leroux e una dintre componentele de bază ale naționalei americane, cu care a cucerit titlul olimpic în 2012 și pe cel mondial în 2015. Sydney joacă pe postul de atacant și a dat 35 de goluri în 77 de selecții pentru reprezentativa țării sale.

Cu aproximativ trei luni înainte de a naște, Sydney Leroux și-a explicat îndrăzneala de a se prezenta pe terenul de fotbal, la cel mai înalt nivel. „Evit contactele și lucrez doar cu mingea. Nu mă pun în situații în care aș putea fi lovită”, a precizat jucătoarea grupării din Orlando. Sezonul 2019 din liga americană încă n-a început, iar Sydney Leroux se va limita mai mult ca sigur la antrenamente, fără a intra în meciurile oficiale.

Totuși, multă lume a sărit s-o condamne, stârnind furia fotbalistei care mai are un băiețel în vârstă de  aproape trei ani. „99 la sută dintre cei care mă critică sunt bărbați. Până nu dai naștere unui copil, nu ai voie să comentezi”, a spus Sydney, care așteaptă acum o fetiță.

Decizia americancei de a se expune unei eventuale lovituri vine în contextul în care ea a pierdut o sarcină în vara anului trecut. Destinul i-a rezervat însă o surpriză plăcută. „La 4 iulie 2018 am aflat că sunt încărcinată cu copilul pe care l-am pierdut. 4 iulie 2019 e data la care va veni pe lume fetița noastră dragă”, a dezvăluit recent Sydney, căsătorită cu un fotbalist de origine engleză, Dom Dwyer, legitimat la echipa masculină din Orlando.

FULLSCREEN
Pasiune sau inconștiență? O campioană mondială și olimpică joacă fotbal însărcinată în 6 luni
  • /


related posts