Pasqualita, mireasa moartă care stă de 90 de ani în vitrina unui magazin


De 90 de ani, vizitatori din toată lumea ajung într-un micuț magazin cu rochii de mireasă din Chihuahua, Mexic, pentru a studia manechinul din vitrină.


Aceștia sunt captivați de privirea intensă și, în aceeași timp, prea umană a celei numite La Pascualita, aceștia fiind convinși că este mai degrabă o mumie decât un manechin. 

Legenda urbană spune că manechinul ar fi în realitate fiica patroanei magazinului din anii 30, Pascuala Esparza. Dat fiind și asemănarea izbitoare dintre cele două, oamenii au ajuns la concluzia că aparentul manechin este, de fapt, trupul îmbălsămat al fiicei lui Esparza, care a murit în ziua nunții ei după ce a fost înțepată de un paianjen ”Văduva neagră”.

Pasquala Esparza a negat povestea, însă zvonurile persistă și acum, 90 de ani mai târziu. 

La Pascualita a început să stârnească din ce în ce mai mult interes. La un moment, se spunea că un magician francez îndrăgostit de ea obișnuia să vină noaptea la ea și să readucă la viață. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA PASCUALITA OFFICIAL® (@lapascualitaofficial) on

”Mâinile ei sunt extrem de veridice, iar pe picioare are niște vene varicoase. Eu chiar cred că este o persoană reală”, declară Sonia Burciaga, o vânzătoare de la magazinul de rochii de mireasă. Aceasta spune că ochii miresei te urmăresc peste tot în magazin și că aceasta își schimbă poziția în timpul nopții.

”De fiecare dată când mă apropii de Pascualita, încep să-mi transpire mâinile”.

Mireasă moartă sau manechin?

De-a lungul decadelor, o mulțime de experți (antreprenori de pompe funebre, medici legiști) dar și amatori și-au dat cu părerea în privința Pascualitei.

Părerea majorității este că La Pascualita nu este o mumie. Pentru ca un corp uman să rămână într-o condiție atât de bună, ar trebui ca mediul de păstrare să fie perfect, îmbălsămarea să fi fost perfectă. Mai mult, este nevoi de muncă de recondiționare perioadă, ceva ce nu ar fi posibil pentru un manechin aflat în vitrina unui magazin dintr-un orășel de provincie. 

Chiar dacă toate acestea ar fi fost posibile, este puțin probabil ca, după 90 de ani, corpul să arate în felul în care arată La Pascualita. 

În ciuda acestor informații, oamenii aleg să creadă că La Pascualita este un trup îmbălsămat. Și nu e de mirare. Mâinile ei sunt înspăimântator de veridice. Pielea s-a decolorat în timp, cuticulele s-au uscat și s-au retras de pe unghii, la fel cum se întâmplă și cazul unui om decedat, spun unii experți.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA PASCUALITA OFFICIAL® (@lapascualitaofficial) on

Indiferent care este adevărul, cert este că povestea Pascualitei a transformat micul magazin într-o adevărată atracție turistică. Astfel, dacă ajungi cândva în Chihuahua, treci pe la Esparza’s Bridal Shop: Pascualita este încă acolo, în vitrină, îngrozind turiștii și localnicii deopotrivă. 

Foto: Facebook, Profimediaimages.ro

Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies