Pe 15 august este Adormirea Maicii Domnului! Se spune că această rugăciune către Sfânta Maria îți indeplinește dorințele 


Praznicul Adormirii Maicii Domnului este considerat de creștini cea mai importantă dintre sărbătorile Preasfintei Fecioare Maria. 
 
 


Pe lângă post și rugăciune, se spune că e bine să te împaci în această zi sau cu o zi inainte cu cei cu care ești în conflict. Nu e bine să înjuri sau să blestemi în această zi, pentru că totul se va întoarce la tine. În plus, creștinii spun că nu e bine să speli și să faci curat! 
 
Există în tradiția creștină și o rugăciune dspre care se spune că îndeplinește dorințele. Se poate rosti începând cu 14 august, cu o zi înainte de marea sărbătoare. 

Iată ce trebuie să spui pentru ca Sfânta Maria să-ți îndeplinească dorința:

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și-n durerile mele. În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale”. Apoi,trebuie să spui rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi să rostești următoarele: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”.

FOTO: SHUTTERSTOCK

related posts

Modifică setările cookies