Pielea unui bărbat a devenit albastră după ce și-a tratat singur dermatita. Ce i s-a întâmplat


Un bărbat s-a trezit cu pielea albastră după ce a consumat mai multe pastile pentru a-și trata diferite probleme de sănătate, printre care și dermatita. Din cauza culorii sale neobișnuite, acesta a căpătat numele de "Papa Smurf", aluzie la celebrele creaturi fictive de culoare albastră.


Paul Karason suferea de mai multe probleme de sănătate, printre care și dermatita, iar în încercarea de a se automedica, acesta a consumat un amestec de compuși de argint cu scopul de a opri descuamarea pielii sale.

El a început să bea amestecul coloidal de argint făcut în casă după ce a citit o reclamă într-o revistă, care spunea că amestecul respectiv ar putea promova sănătatea și întinerirea.

Amestecul, care conține mici ioni de argint și nanoparticule suspendate în lichid, a făcut ca pielea lui Paul să-și schimbe complet culoarea, lucru pe care acesta a spus că nu l-a observat până când un prieten nu i-a atras atenția.

Potrivit Dailymail, bărbatul a mersi și mai departe și și-a frecat amestecul pe piele, ceea ce i-a provocat argyria - un sindrom medical rar cauzat de otrăvirea cu argint din suplimentele alimentare.  

"Un prieten care nu mă mai văzuse de ceva vreme a venit și m-a întrebat ce mi-am făcut", a povestit Paul, care s-a născut cu pielea albă și părul roșcat, potrivit publicației menționate mai sus.

El a adăugat că faptul că a avea pielea albastră i-a oferit unele avantaje, printre care faptul că nu se arde niciodată la soare. Cu toate acestea, a precizat Paul, nu i-a plăcut privirile pe care le primea ca urmare a faptului că arăta diferit față de ceilalți oameni.

Acest lucru se întâmpla în 2008, când Paul Karason a vorbit despre condiția sa la The Today Show. Bărbatul a murit ulterior, în septembrie 2013, la vârsta de 62 de ani, la un spital din Washington, unde primea tratament pentru pneumonie, descoperită după ce suferise un infarct.

Sursă foto: Getty

related posts

Modifică setările cookies