Pilotul elicopterului în care a murit Kobe Bryant fusese avertizat că zboară prea jos


La aproximativ 24 de ore după ce Kobe Bryant a murit în urma unui accident aviatic, au apărut noi informații referitoare la eclicopterul prăbușit și la pilotul acestuia.


Din păcate, alături de Kobe Bryant și de pilot în elicopter se mai aflau încă 7 persoane, printre care se afla și una dintre fiicele sportivului, Gianna, toate victimele fiind găsite decedate de autoritățile care au ajuns la locul accidentului.

Potrivit celor de la Daily Mail, pilotul Ara Zobayan fusese avertizat că vremea nu este prielnică pentru zbor, deoarece în zonele prin care urma că treacă era ceață densă. Mai mult decât atât, se pare că unul dintre controlorii de trafic l-ar fi avertizat pe pilot, cu doar câteva momente înainte de a se prăbuși, că zboară prea jos și că ar trebui să mai ridice elicopterul.

Jurnaliștii britanici mai notează că elicopterul în care se afla Kobe Bryant a început să aibă probleme atunci când se afla deasupra Grădinii Zoologice din Los Angeles, acolo unde a zburat fără o direcție anume aproximativ 15 minutele, la joasă altitudine, după care s-a îndreptat către dealul peste care s-a prăbușit.

“Sunetul elicopterului nu suna așa cum trebuie și zbura foarte jos. Am văzut cum s-a prăbușit și cum a explodat. Dar mi-a fost greu să-mi dau seama de mai multe lucruri, petru că era ceață densă. Elicopterul a căzut, s-a auzit o bubuitură puternică, apoi am văzut o minge mare de foc. Nimeni n-ar fi putut suprviețui”, a spus unul dintre martori, Jerry Kocharian, pentru Los Angeles Times.

Din câte se pare, elicopterul zbura cu aproximativ 300 de kilometri la oră, iar pilotul reușise să-l mai urce 600 de metri după ce controlul de trafic aerian l-a avertizat că este prea jos, însă nu a reușit să evite impactul cu dealul.

“Elicopterul era foarte aproape de sol, așa mi-am dat seama că ceva e în neregulă. Zbura foarte jos, ca și când ar fi căutat să aterizeze. A virat ușor la stânga, apoi s-a petrecut impactul. Am auzit un zgomot puternic și am sunat imediat la 911”, a spus și Scott Daelhin, un alt martor.

Vezi și: Kevin Hart oferă detalii despre recuperarea sa dificilă din urma accidentului rutier

related posts

Modifică setările cookies