Povestea emoționantă a tinerei Grace Fisher, care pictează și cântă la pian fără a se folosi de mâini


Unii au două și nu prea știu ce să facă cu ele, însă ea se descurcă destul de bine fără mâini. Grace Fisher (21 de ani) este noul copil-minune al Americii, în ciuda handicapului său.


Povestea lui Grace Fisher începe în iarna anului 2014, în jurul zilei sale de naștere. Tânăra, care împlinise 17 ani, hotărâse să-și cheme colegii de liceu acasă, să petreacă de ziua ei, cu o zi înainte de vacanța de iarnă.

Problemele au început la scurt timp după ce colegii ei au ajuns la petrecere, Grace acuzând dureri cumplite în zona gâtului, amorțeală și furnicături în palme. A fost transportată de urgență la spital, însă când a ajuns acolo nu mai era capabilă să vorbească și era complet paralizată.

Medicii i-au spus că suferă de o formă rară de poliomielită, pentru care nu există un tratament standard. Săptămâni la rând a înghițit pastile de tot soiul, dar a făcut și tratament cu imunoglobulină și chimioterapie.

FOTO: Instagram

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Grace spune că a primit o rază de speranță când a fost transferată la Craig Hospital din Denver, Colorado.

„Este cunoscut ca unul dintre cele mai bune spitale din lume specializate în traumatisme ale măduvei spinării și leziuni cerebrale. În următoarele 7 luni, Craig Hospital m-a ajutat să-mi reconstruiesc nu doar corpul, dar și starea de spirit”, dezvăluie Grace pe blogul ei.

Pictează și cântă la pian doar cu gura

Pasionată de muzică, Grace a studiat instrumente precum pianul, violoncelul  și chitara. Fiind paralizată de la gât în jos, tânăra nu și-a mai putut urma pasiunea pentru muzică. Până în urmă cu un an când a început să cânte la pian doar ajutată de un bețișor ținut în gură.

Vezi cum sună soundtrack-ul din Urzeala tronurilor cântat de ea!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Fisher (@graciefish_) on

Tânăra pictează folosind același bețișor, la care atașează mereu pensula potrivită picturii pe care vrea să o realizeze. 

Grace și-a redobândit optimisul de altădată grație muzicii și vrea să ajute și alți copii cu probleme să-și urmeze pasiunile. A creat o fundație care se ocupă cu predarea de lecții speciale de muzică și pictură pentru copiii cu diferite forme de handicap.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Instagram

  • Povestea emoționantă a tinerei Grace Fisher, care pictează și cântă la pian fără a se folosi de mâini

related posts

Modifică setările cookies