Povestea fascinantă a femeii care a adoptat peste 600 de copii în 50 de ani!


Americanca Linda Herring (75 de ani) este femeia cu suflet mare care a dus conceptul de adopţie dincolo de orice imaginaţie.


În ultima jumătate de secol, ea a luat sub propria aripă peste 600 de copii, majoritatea cu nevoi speciale.
Altruismul şi ataşamentul acesteia faţă de copiii cu dificultăţi i-au atras şi o recunoaştere oficială. Astfel, la 9 ianuarie 2020, autorităţile din statul Iowa au organizat un eveniment special pentru a o aprecia aşa cum se cuvine pe Linda, ceremonie la care au participat şi câţiva dintre copiii adoptaţi de ea de-a lungul timpului.

„În anii 1970, Linda Faye Herring a devenit părinte adoptiv, iar de-atunci a adoptat mai mult de 600 de copii”, se arată în deschiderea unui document (rezoluţie) care va rămâne în istorie. „În toată această perioadă, puteam s-o sunăm pe Linda chiar şi la mijlocul nopţii pentru a lua un copil la ea acasă.

Cei mai mulţi dintre aceştia au fost tineri cu probleme medicale. În garajul ei sunt compartimente pline de haine pentru copii, organizate după mărime şi după sex. Filosofia ei a fost mereu «dacă nu e nimeni care să-i iubească şi să aibă grijă de ei, o voi face eu». Linda s-a preocupat mereu mai mult de alţii decât de ea”, au mai precizat cei care se ocupă cu protecţia socială în Johnson County, regiunea unde locuieşte Linda.

Potrivit aceluiaşi document, americanca le-a transmis acest dar minunat şi urmaşilor ei, patru dintre cei cinci copii biologici, dar şi trei dintre nepoţi devenind la rândul lor părinţi adoptivi. De altfel, una dintre nepoate, Amber Herring, s-a confesat presei americane. „Sunt atât de recunoascătoare că o am ca bunică, e eroina mea. Pentru ea a fost un stil de viaţă, pur şi simplu i-a plăcut să ofere dragoste atunci când copiii au avut cea mai mare nevoie”, a recunoscut Amber.

La rândul ei, Linda Herring a fost chestionată cu privire la motivaţia care a împins-o spre aceste gesturi minunate. „Am plâns de fiecare dată când un copil a plecat, indiferent cât a stat în casa mea. Mi-a fost foarte greu să-mi iau rămas bun de la ei. Dar am continuat să adopt pentru că am multă dragoste de oferit acestor copii aflaţi în nevoie”, a declarat americanca de 75 de ani.
 

related posts

Modifică setările cookies