Prețul tăcerii: 30 de femei care l-au acuzat Harvey Weinstein de agresiuni sexuale au ajuns la un acord cu atacatorul


Producătorul de film Harvey Weinstein (67 de ani) ar putea scăpa de acuzațiile de viol și agresiune sexuală. Peste 30 de femei care l-au raportat la poliție sunt de acord să primească bani pentru a uita de chin.


Harvey Weinstein și avocații săi au ajuns la un acord de principiu cu peste 30 de femei care l-au acuzat de agresiune sexuală, notează New York Times. Acuzatoarele urmează să primească împreună 25 de milioane de dolari, bani pe care Weinstein nici nu va trebui să-i achite din conturile sale.

Companiile de asigurări care reprezintă fosta sa companie se vor ocupa de „nota de plată”. Mai mult, Harvey Weinstein nici nu va trebui să recunoască vreo acuzație. Dacă toate părțile ajung la un acord definitiv se va cere acordul instanței pentru plata despăgubirilor.

După achitarea banilor, toate procesele civile intentate de persoanele în cauză se vor stinge de drept, arată sursa citată.

La audierile din 11 decembrie 2019, Harvey Weinstein s-a deplasat cu ajutorul unui cadru metalic.

Harvey Weinstein a ajuns în centrul atenției în 2017, când New York Times a publicat povestea a cel puțin 12 femei care au susținut că au fost agresate sexual de producătorul de film. 

Două dintre acuzatoarele sale au deschis procese pentru acuzații grave. Una dintre femei a susținut că a fost violată de Harvey Weinstein într-o cameră de hotel din Manhattan, în anul 2003. Cealaltă a declarat că a bărbatul forțat-o să-i facă sex oral la locuința lui, în 2006.

Harvey Weinstein a negat toate acuzațiile, susținând că partidele de sex au fost consensuale. Totuși, producătorul a fost arestat în mai 2018 și eliberat fiindcă a plătit cauțiunea de un milion de dolari.

Obligat să poarte brățară electronică care îi limita libertatea de mișcare, Harvey Weinstein a fost pedepsit de tribunal pentru nenumărate tentative de părăsire a perimetrului stabilit de lege. Cauțiunea lui a crescut la 5 milioane de dolari. 

Fotografii: Getty Images

related posts

Modifică setările cookies