Principesa Margareta, în vizită la tabăra de refugiați de la Vama Siret


Principesa Margareta, care este și preşedintele Crucii Roşii Române, va vizita astăzi tabăra mobilă pentru refugiaţi din Siret, potrivit unui comunicat transmis de Casa Regală.

Tag-uri:

Împreună cu Majestatea Sa va fi şi Alteţa Sa Regală Principele Radu. „De la începutul conflictului armat în Ucraina, Majestatea Sa şi-a adus aportul la efortul autorităţilor române pentru soluţionarea problemelor generate de criza umanitară. Majestatea Sa s-a alăturat societăţii civile pentru a ajuta cetăţenii ucraineni de pe teritoriul României şi a le asigura un sprijin umanitar constant şi de durată”, se arată în comunicatul Casei Regale.

În calitate de preşedinte al Crucii Roşii Române, Principesa Margareta s-a alăturat societății civile pentru a asigura sprijin umanitar constant oamenilor care fug de război. Sunt în jur de 300.000 de refugiaţi care au ajuns la noi în ţară începând cu 24 februarie.

În ultimele zile, sute de ucraineni s-au refugiat în orașele aflate din apropierea Vămii Siret. Locuitorii s-au mobilizat cum au putut mai bine pentru a-i ajuta pe oamenii care fug de război. Autorităţile locale se aşteaptă ca în perioada următoare cifrele să ajungă la aproape 40.000.

Foto: Voluntarii Crucii Roșii din România au ajuns la Cernăuți cu un convoi umanitar, format din 7 camioane. Astfel, multe familii ucrainiene au acum acces la cele 150 de tone de alimente, apă și produse de maximă necesitate.

Foto: Voluntarii maramureșeni de la Crucea Roşie se află la Vama Sighetu Marmației, dând ajutor cetățenilor ucraineni care s-au refugiat în România.

Fundația Regală Margareta a României a lansat proiectul „Ajutor pentru refugiați” prin care se alătură demersurilor umanitare, asumându-și să sprijine familiile de refugiați care ajung în aceste zile în România, în căutarea siguranței și a unui adăpost pentru copiii lor.

Sursă foto: Facebook/ Familia Regală a României 

Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies