Prințul Harry dezvăluie practicile lipsite de etică și „cultura de exploatare” care au dus la moartea mamei lui


Prințul Harry a reacționat vehement după ce reprezentanții BBC și-au recunoscut lipsa de profesionalism în realizarea unui interviu cu Prințesa Diana, în 1995. Ducele de Sussex a dezvăluit că evenimente ca acesta au contribuit decisiv la sfârșitul tragic al mamei sale.


Conducerea BBC a recunoscut că unul dintre jurnaliștii postului a folosit „metode înșelătoare” pentru a obține interviul din 1995 cu Prințesa Diana. Martin Bashir, care a intervievat-o pe Lady Di, este anchetat și subiectul unui proces în instanță, după ce a falsificat mai multe documente și a mințit-o pe Prințesa de Wales că e urmărită și interceptată constant.

Jurnalistul și-a cerut scuze, însă Prințul Harry nu a fost prea impresionat de gestul său. Ducele de Sussex spune că evenimente ca acesta au contribuit decisiv la sfârșitul tragic al mamei sale.

Mama noastră a fost o femeie incredibilă care și-a dedicat viața slujirii. Era rezistentă, curajoasă și, fără îndoială, cinstită. Efectul de undă al unei culturi de exploatare și practicile neetice au fost cele care i-au luat viața. Mama noastră și-a pierdut viața din această cauză, dar nimic nu s-a schimbat”, a răbufnit Harry. 

Citește și: Cele trei cuvinte cu care Prințul Charles a rănit-o pe Prințesa Diana chiar înainte nunții lor

Citește șiCopilăria nefericită a Prințesei Diana: părăsită de mama ei, a preluat acest rol de dragul fratelui mai mic

La rândul său, fratele lui Harry, Prințul William, a avut o reacție similară, condamnând vehement interviul infam care a determinat-o pe Prințesa Diana să facă niște dezvăluiri pe care, în alte condiții, nu le-ar fi făcut.

Cred că modul înșelător în care a fost obținut interviul a influențat substanțial ce a spus mama mea. Interviul a contribuit major la înrăutățirea relației dintre părinții mei și, de atunci, i-a rănit pe mulți alții. Îmi provoacă o tristețe de nedescris să știu că eșecurile BBC au contribuit semnifcativ la frica, paranoia și izolarea ei, de care îmi amintesc din acei ultimi ani cu ea”, a spus Prințul William într-o declarație publică.

La 31 august 1997, Prințesa Diana a murit într-un accident de circulație petrecut în Paris. Lady Di încerca să scape de paparazzi, care îi urmărea pe ea și pe iubitul ei de atunci, Dodi Fayed.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies