Prințul Harry, pe urmele mamei lui în Angola. A pășit pe același câmp minat pe care a mers prințesa Diana


Au trecut 22 de ani de la vizita istorică a prințesei Diana în Angola. Prințul Harry a refăcut traseul mamei sale, cu prilejul propriei vizite în țara africană.


O înflăcărată susținătoare a păcii mondiale, prințesa Diana a demarat în urmă cu peste 20 de ani o campanie împotriva folosirii minelor antipersonal. Prințesa inimilor a întreprins chiar și o vizită oficială în Angola, țară măcinată decenii la rând de războaie civile.

Atunci a pășit pe un teren minat, parțial curățat de dispozitive explozive, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la miile de vieți pe care le pot lua aceste arme cumplite.

La 22 de ani de atunci, fiul ei mai mic, Harry, a repetat gestul prințesei Diana și a pășit pe același câmp minat. Costumat cu minime echipamente de protecție, asemeni mamei lui în 1997, Harry a făcut cei aproape 100 de metri de teren cu mine antipersonal din Dirico în amintirea mamei lui.

Citește și: Prințesa adormită. Culisele unei fotografii cu Lady Di care a topit inimile britanicilor la începulul anilor ‘80

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO!

„Cândva puternic minat, al doilea oraș ca mărime din Angola este acum în siguranță. Cu sprijin internațional, acest teren din jurul nostru poate fi ca Huambo – fără mine, diferit, dinamic, iar înfloritoarea lui comunitate conectată și beneficiind de tot ceea ce are el de oferit”, a spus prințul Harry, conform revistei People.

120.000 de victime în 18 ani

Conform studiilor realizate la nivel global de Landmine Monitor, nu mai puțin de 120.000 de oameni au murit din cauza rănilor provocate de explozia unor mine antipersonal în perioada 1999 - 2017. În acest moment, se estimează că Angola este țara cu cele mai multe mine neexplodate din lume, ascunse în pământ în timpul războiului civil din perioada 1975-2002.

Vizita prințului Harry în Angola vine în a 5-a zi a turneului oficial pe care acesta îl întreprinde în Africa, alături de Meghan, ducesa de Sussex, și fiul lor, Archie.

Fotografii: Getty Images
 
Vezi și VIDEO: Kevin Hart a făcut accident
 

related posts

Modifică setările cookies