Profa de Română care predă elevilor pe YouTube, asaltată de elevi: „Felicitări! Nu ne simțim abandonați”


O profesoară de Limba română de lângă București își pregătește elevii pentru Evaluarea Națională prin intermediul YouTube, din mansarda casei ei.


Cu școlile închise încă din 10 martie, elevii fac simulări online pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Deși nu știe dacă acest eexamene se vor mai da în acest an, o profesoară care predă Limba română în comuna Petrăchioaia (25 km de București) a decis să nu-și lase elevii în voia sorții. 

Cristina Tunegaru, profesor și cercetător doctoral la Universitatea București, și-a mutat cursurile pe YouTube, după o scurtă escală pe Facebook. Ea pregătește elevii pentru Evaluarea Națională din mansarda casei sale, unde și-a amenajat un mic studio de transmisii live.

Începând de astăzi, cursurile live pentru Evaluarea Națională vor avea loc pe canalul meu de Youtube, unde puteți găsi o arhivă cu toate lecțiile anterioare. Vă rog dați mai departe mesajul pentru toți cei interesați”, scria Cristina Tunegaru pe Facebook în data de 30 martie.

De atunci, primește sute de mesaje de la copii și de la părinții lor, care îi mulțumesc pentru dedicare.

Vă mulțumesc mult pentru timpul alocat corectării testului meu și pentru observațiile făcute. Îmi sunt de mare ajutor. De asemenea, felicitări pentru inițiativa de a ne ajuta în pregătire. Nu ne simțim abandonați”, i-a scris o elevă de clasa a VIII-a.

Sunteți printre puținele persoane dedicate care susțin această alternativă (on-line) în mod adecvat. Vă susținem în continuare! O primăvară strălucită!”, a fost un alt mesaj de mulțumire.

Însă, lecțiile ei online ajung la orice elev de clasa a VIII-a care are acces la internet și la platforma YouTube.

Doamna, vă mulțumesc că nu ne abandonați. Așa se încheie unul dintre mesajele primite săptămâna aceasta de la o fetiță de clasa a VIII-a, care urmărește cu conștiinciozitate cursurile online, scrie teme, le scanează și mi le trimite.

Am primit sute de e-mailuri de la elevi și părinți care urmăresc cursurile live. Am șansa să citesc compuneri de-a dreptul sclipitoare, scrise de copii atât de isteți, de capabili, copii care descoperă detalii fine în interpretare și au un limbaj atât de cristalin. Am șansa să îi sprijin pe copiii care au nevoie de puțină îndrumare și curaj, astfel încât textele lor să devină mai bune”, se confesează Cristina Tunegaru pe Facebook.

Fotografii: Cristina Tunegaru Facebook

Vezi și VIDEO: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 2: Daria Jane, transformarea

related posts

Modifică setările cookies