Răducu Mazăre despre tatăl său reținut în Madagascar: "Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună"


Fiul lui Radu Mazăre a declarat pentru România TV că se află în Madagascar, alături de tatăl lui, care așteaptă extrădarea. 

Tag-uri:

Fostul primar al Constanței se află acum într-un centru pentru extrădări din Antananarivo. 

"Prea multe nu are ce să facă. Trebuie să stea. Noi îi ducem de mâncare, mai vorbim cu el. Nu face nimic, stă. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, dar nu trebuie să-l plângem, nici nu trebuie să-l victimizăm, pentru că suntem căliţi, doar a trecut printre atâtea, este bine cu moralul, este bine fizic.  Aşteptăm să se demareze procedurile. Ascultam cu avionul ce se spunea acuma, nu e chiar aşa. Trebuie să sosească documentele din România, după care se intră pe o procedură judiciară internaţională. Adică acest dosar va ajunge la un judecător şi va începe un proces, pentru că Magadascar este o ţară democratică“, a completat băiatul lui Mazăre

 

Răducu a mai declarat că i-a lasat tatălui său să citească în detenție revista Lumea și cartea „Patimile lui Hristos“

"Poate să dureze. A depus o cerere la ONU, care îi oferă protecție și statut de azilant. Această cerere îi conferă un statut, dar lucrurile nu au mers aşa cum speram. Cât timp se analizează dosarul, respectivul se află sub protecţia ONU. Lucrurile nu sunt bătute în cuie şi nici certe, aceste 6 zile de detenţie nu sunt menţionate nicăieri. Au fost comise mai multe nereguli la reţinerea lui“, a mai adăugat Răducu Mazăre.

 

 

Fostul primar al Constanței plecase din țară pe 30 decembrie 2017, cand se afla sub control judiciar, dar instanța îi ridicase interdicția de a părăsi România. 

 

El a fost condamnat definitiv, pe 8 februarie la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedărilor unor terenuri în Constanţa şi Mamaia. 

 

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari din Primăria Constanței, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa). Pprejudiciul estimat de DNA se ridică la 114 milioane de euro.

 

 Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe. Într-o altă cauză, cunoscută ca ”dosar Polaris”, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare. 

 

Vezi si:

 

FULLSCREEN
Răducu Mazăre despre tatăl său reținut în Madagascar: "Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună"
  • /


related posts