Romanca ale carei haine au fost purtate de J.Lo si Eva Longoria. "Fara creativatate nu avem nimic"


Dana Budeanu face parte din garda artistilor autohtoni ce reprezinta Romania intr-un mod frumos peste hotare si care dovedeste ca folosirea creativitatii te poate ajuta sa atingi cele mai inalte culmi ale succesului.


Pentru designer, creativitatea si libertatea creativa sunt sinonime cu fericirea.

"Creativitatea, daca nu mai exista de maine, nu mai exista evolutie, nu mai exista absolut nimic", spune Dana Budeanu, ale carei creatii au fost purtate inclusiv de vedete de la Hollywood, precum Jennifer Lopez sau Eva Longoria.
 


Pentru ca nu i-a fost usor sa isi urmeze visul, designerul incearca acum sa le ofere celor doua fetite pe care le are o cat mai mare libertate de exprimare artistica, ca sa le ajute sa isi aleaga cat mai corect drumul in viata.

"Mama mea este arhitect, dar a vrut sa fie sculptor. Parintii ei au considerat insa ca este mult mai sa urmeze o facultate care i-ar putea oferi o meserie. Deci nu a putut sa faca ceea ce a vrut, si acelasi lucru l-am patit si eu. Fetitele mele, cele doua gemene, sunt foarte creative. Eu le-am incurajat de foarte mici, din momentul in care am observat ca pe la un an si opt-noua luni cantau foarte mult. Astazi se implinesc cinci ani de cand canta la pian. Canta impreuna, la patru maini, in concerte de Craciun si de paste. Aceasta este atmosfera la mine, una de creativitate permanenta" , spune designerul.

Sa fii creativ inseamna sa fii fericit

Pentru Dana Budeanu, incurajarea creativitatii la copii, de catre parinti, este nu doar un lucru de dorit, cat si o responsabilitate pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici. Designerul este de parere ca adultii ar trebui sa isi lase propriile orgolii la o parte si sa accepte directia pe care copiii vor sa o urmeze, aceasta fiind singura cale prin care le pot asigura fericirea.

“Eu incurajez creativitatea in general. Si daca ajung sa cunosc o persoana despre care mi se pare ca are undeva ascuns un simt creativ in ceva, totdeauna incurajez asta, chiar intr-un mod usor violent. Este o responsabilitate de viata a oricarui adult sa-si incurajeze in primul rand copilul – nu neaparat in a fi creativ, cat in a fi fericit si a-i dezvolta latura care il reprezinta. Maoritatea parintilor nu fac asta, ci considera ca stiu ei mai bine ce este bun pentru copilul lor, dar nu este asa”, spune designerul.

"Oamenii constransi si limitati de catre alte persoane si de catre societate raman niste inadaptati social. Incurajati creativitatea tinerilor, pentru ca ei sunt viitorul", este indemnul Danei Budeanu pentru parinti.

related posts

Modifică setările cookies