Salma Hayek, reacție vehementă după ce un tânăr a fost ucis de polițiști în Mexic: „Dreptate pentru Giovanni”


Salma Hayek a deschis calea unui nou război de uzură între cetățeni și polițiști, în urma unei tragedii care a îndoliat țara natală, Mexic. Un tânăr a fost ucis în bătaie de oamenii legii fiindcă nu ar fi purtat mască în public.


Actrița Salma Hayek a cerut „dreptate pentru Giovanni Lopez”, un tânăr de 30 de ani bătut cu bestialitate de circa 10 polițiști din statul Jalisco. Bărbatul a fost arestat pentru că nu purta mască de protecție în public și bătut pentru că s-a opus arestării. Câteva ore mai târziu a fost transportat la spital, iar familia l-a găsit decedat.

Incidentul s-a petrecut la data de 4 mai, însă el a captat atenția presei abia acum. Salma Hayek a distribuit pe Instagram un filmuleț în care se vede modul în care au operat polițiștii.

Într-un mesaj pe rețelele sociale, actrița mexicană în vârstă de 53 de ani a cerut dreptate pentru Giovanni Lopez și măsuri punitive împotriva polițiștilor.

Dreptate pentru Giovanni Lopez, care a fost reținut în Mexic pentru că nu ar fi purtat mască. Ulterior, el a fost găsit împușcat în picior și bătut măr. Corupția și brutalitatea poliției trebuie să înceteze”, a scris actrița pe Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

 

Incidentul a ieșit la lumină în plină criză rasială pe continentul nord-american. Pe 25 mai, un bărbat de culoare a fost ucis în urma brutalității polițistului care îl arestase.

Unii dintre fanii ei nu au reacționat prea bine la această postare și au acuzat-o pe actriță de ipocrizie. 

Postezi asta, pe bune, după ce ți-a cerut poporul mexican. La început ai fost mai preocupată de viețile persoanelor de culoare. Aș putea spune că e puțin ipocrit”, a scris un admirator cam nemulțumit.

Nu e o scuză plauzibilă, Salma. De ce ți-a luat atât de mult să susții brutalitatea poliției împotriva lui George Floyd? Acum ne spui despre Giovanni. Dacă nu s-ar fi întâmplat asta, nu ai fi vorbit niciodată despre brutalitatea poliției. Data viitoare când vei lansa un film, nimeni nu ar trebui să meargă la cinema să-l vadă”, a comentat un altul.

În realitate, Salma Hayek a avut o poziție publică față de discriminarea afro-americanilor din SUA, postată cu 4 ore înainte de mesajul despre Giovanni Lopez. Vezi AICI ce a cerut actrița!

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Profil de celebritate - Salma Hayek

  • Salma Hayek, reacție vehementă după ce un tânăr a fost ucis de polițiști în Mexic: „Dreptate pentru Giovanni”
Modifică setările cookies