Satul din Africa cu cei mai mulți gemeni identici. Care este explicația 


Gemeni sunt la tot pasul în grupul etnic Yoruba, din sud-vestul Nigeriei . Dar satul Igbo Ora are una dintre cele mai mari rate de natalitate pentru gemenii identici din lume.


" Avem atât de mulți gemeni din cauza consumului de bame și manioc", este punctul de vedere al locuitorilor unui sat nigerian în care există un număr imens de gemeni identici.  

Locuitorii de aici cred că secretul constă în faptul că servesc Amala - un fel de mâncare făcută din șofang și făină de cassava (manioc).

Alții spun că bamele folosite pentru a prepara o tocană populară în sat este un factor care contribuie la numărul atât de mare de gemeni identici. 

 

La școala din sat există nouă  perechi de gemeni identici la 100 de copii.  Una dintre tradiții este tocana din bame ar trebui să fie mâncată imediat și niciodată depozitată. 

"Pentru că mănânc bame atât mult, am dat naștere la opt seturi de gemeni", a decalart o femeie din sat pentru Daily mail. 

Alți săteni susțin că numărul neobișnuit de gemeni identici se datorează popularității lui Amala - un fel de mâncare locală produsă din făină și făină de cassava. 

Prcatic, aceste alimente ar stimula producția de gonadotropine, un agent chimic care stimulează producția de ovocite.

Ekujumi Olarenwaju, ginecolog obstetrician  din localitate a consideră că  totuși cauzele fenomenului  ar fi altele. 

"Până în prezent, din punct de vedere științific, nimeni nu poate spune că alimentația este motivul. Este paluzibil să avem în vedere și aspectul ereditar, deoarece poate, de-a lungul anilor, se căsătoresc între ei  și au acum acea genă ", a spus medicul. 

  • Satul din Africa cu cei mai mulți gemeni identici. Care este explicația 

related posts

Modifică setările cookies