Scrisoarea emoționantă pe care Michelle Obama i-a scris-o tinerei care a fost cândva: Dragă, Miche...


Fosta primă doamnă a Americii Michelle Obama și-a scris sieși o scrisoare, adresată tinerei care a fost cândva, după ce a fost admisă la Universitatea Princeton.


Michelle Obama, azi în vârstă de 54 de ani, și-a amintit de vremea când a fost admisă la facultate și i-a transmis tinerei de atunci câteva gânduri și sfaturi. 

„Dragă, Miche. Iată-te în jacheta ta de jeans cu împletituri, la mare distanță de acel mic apartament din partea de sud a orașului Chicago. Te afli la una dintre cele mai bune universități din lume. Zâmbești, și ar trebui să o faci, ai muncit din greu pentru asta. Dar chiar și acum, după ce ți-ai atins scopul, nu ești sigură că locul tău e aici și nu-ți poți scoate această întrebare din cap: Sunt suficient de bună? Nu sunt mulți copii ca tine aici. Unii au sosit în campus cu limuzine. Alții sunt adevărate stele de cinema, iar despre alte colege se zvonește că sunt prințese în viața reală. Între timp, tu ai fost lăsată la școală de tatăl tău cu mașina familiei”, scrie Michelle Obama.

Fosta primă doamnă a Americii a subliniat eforturile pe care părinții ei au trebuit să le facă pentru a-i plăti cursurile la facultate și pentru a-i oferi un viitor mai bun. 

„Ani de acum înainte vei afla că părinții tăi au fost nevoiți să facă împrumuturi bancare pentru a-ți plăti taxa de școlarizare. Dar, Michelle, ceea ce vei înțelege cândva este doar ceea ce vezi că-ți lipsește, și nu ceea ce ți-a oferit povestea ta”, mai scrie doamna Obama, amintindu-și ei însăși de ultima lecție valoroasă pe care a învățat-o de la tatăl ei.

Ultima lecție a tatălui tău a venit prea devreme. Te-a învățat că viața este efemeră. Așa că râzi împreună cu el până când vei ajunge să dai de greu. Savurează strânsoarea îmbrățișărilor sale, delicatețea din ochii lui. Va veni o vreme când aceste amintiri vor fi singurele lucruri pe care le vei avea. Absența lui te va lovi ca o stâncă. Te va face să reevaluezi tot ce știai despre tine și despre viitorul tău. Dar, nu te îngrijora, nu va trebui să treci prin toate astea de una singură!”, mai scrie Michelle, conform eonline.com.

Tatăl ei, Fraser C. Robinson III, a murit la vârsta de 56 de ani, în 1991, cu un an înainte ca Michelle să se mărite cu Barack Obama. Bărbatul, care fusese angajat al regiei de apă a primăriei din Chicago, și-a dorit întotdeauna o viață mai bună pentru fiica lui. Iar acest lucru îl putea obține cu studii.

„Îți vei deschide inima cuiva, a cărui educație nu a fost precum a ta. El este inspirat de idealuri mărețe. Este un om realist, bun și absolut strălucitor. Și mai e și chipeș. Am crezut că vei aprecia asta. Siguranța pe care o are în calea sa va fi ca o provocare pentru a ta. Vei învăța că și cele mai bune relații necesită efort, dar asta e ok, e normal, și e ceea ce dă parteneriatului vostru putere”, mai scrie Michelle, dezvăluindu-i tinerei studente care a fost că împreună cu bărbatul inimii ei va face două fete „perfecte, care te vor umple de o bucurie pe care abia o vei putea gestiona”.

Michelle Obama își spune sieși că familia ei va face istorie, peste ani, și încheie scrisoarea cu un mesaj de încurajare, menit să-i alunge temerile de la începutul epistolei. 

Ești mai mult decât bună, Miche. Ai fost dintotdeauna și vei fi mereu. Și abia aștept ca tu să vezi asta”.

Fotografii: Getty

related posts

Modifică setările cookies