Semnalul de alarmă tras de Leonardo Di Caprio: "Oceanele pământului se îneacă în plastic” 


Leonardo Di Caprio semnalează pe contul său personal de Instagram și pe cel de Facebook că oceanele pământului „se îneacă în plastic și că înlocuirea plasticului cu pungi biodegradabile ne poate salva planeta"


Actorul este un susținător activ al mediului și îndeamnă cu fiecare postare de-a sa la susținerea salvării planetei.

Potrivit Agerpres, Leonardo DiCaprio anunța pe 3 aprilie 2019 în revista americană Pacific Standard lansarea atlasului cu imagini șocante și grafice informative „Plastic Soup: An Atlas of Ocean Pollution”. 

Cartea-atlas documentează criza poluării cu plastic a mărilor și oceanelor planetei, impactul pe care această poluare o are asupra vieții sălbatice și oamenilor, plus inițiativele care au fost luate pentru abordarea problemei. 

Cartea „Supa de plastic” prezinta  o gama larga de surse de poluare si raul pe care il cauzeaza acesta, de la microplasticele din cosmetice - care atat de frecvent se scurg in ecosisteme fragile - pana la impactul pe care il are lansarea de baloane cu aer cald in natura. Dar cartea are si un mesaj optimist, prezentand in culori luminoase un numar de proiecte care au fost create si activitati care pot fi la indemana oamenilor pentru a sprijini si ajuta la reducerea deseurilor de plastic.

Cartea „Plastic Soup: An Atlas of Ocean Pollution” a fost scrisa de Michiel Roscam Abbing, om de stiinta si politician, care prezinta rapoarte asupra ultimelor cercetari stiintifice legate de materialele plastice pentru organizatia non-guvernamentala olandeza Plastic Soup Foundation. Michiel Roscam Abbing atrage atentia ca oamenii inhaleaza particule de plastic, fara sa se stie clar cum acest lucru ne va afecta sanatatea, pe termen lung.

Mai mult, numai 5% din plasticul aruncat în mediu a fost reciclat, din 1950 încoace, se mai vede în cartea lui Roscam Abbing. Oamenii au produs 311 milioane de tone de plastic numai în 2014 și se așteaptă ca cifra să se mărească de patru ori până în 2050. Se mai estimează că opt milioane de tone de plastic, echivalentul a ceea ce intra intr-un camion, se arunca la fiecare minut in oceanele noastre.

Fragmente de plastic au fost găsite în intestinele mamiferelor marine, a puilor de țestoase și ale oamenilor de pe tot Globul. Sticle din plastic și pungi din plastic de ambalat gustări au fost găsite în cele mai adânci părți ale oceanelor, la adâncime de aproape 11. 000 metri.

Viitorul aparține celor care vor produce pungi biodegradabile. Acestea respectă mediului inconjurător, nu conțin plastic și sunt fabricate integral din resurse rapid regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr. Dacă particule de pungi biodegradabile ajung din greșeală în corpul uman sau animal, nu vor produce ravagii, fiind făcute din plante.

În 1998, Leonardo DiCaprio a înfiinţat fundaţia Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) ce implementează soluţii care ajută la restaurarea echilibrului ecosistemelor ameninţate, asigurând bunăstarea şi sănătatea locuitorilor planetei. Fundaţia Leonardo DiCaprio contribuie cu soluţii la cele mai presante chestiuni ce ţin de mediu.

related posts

Modifică setările cookies