Singapore, țara care te plătește în plus cât stai în carantină


Singapore este una dintre cele mai lăudate țări din punct de vedere al strategiei anti-coronavirus, însă în condițiile în care cazurile de Covid-19 sunt în creștere, autoritățile au luat decizia de a instuitui și aici carantina timp de o lună.


Pentru a-i ajuta pe oameni să treacă mai ușor din punct de vedere finaciar peste această perioadă dificilă, autoritățile au hotărât să le dea acestora în luna în care e instituită carantina câte 600 de dolari de persoană.

Prim ministrul statului Singapore, Heng Swee Keat, a anunțat că toți cei peste 21 de ani vor primi 600 de dolari în luna aprilie pentru a face față cheltuielilor. În funcție de necesitați, vor fi persoane care vor primi încă 300 de dolari sau chiar 600 în luna iunie.

 

Autorităţile din Singapore au anunţat vineri închiderea şcolilor şi a majorităţii locurilor de muncă timp de o lună, în cadrul măsurilor mai stricte ce vizează stoparea recentei creşteri a numărului de infectări cu coronavirus, scrie Agerpres.

Singapore a fost lăudat pe plan internaţional pentru bătălia purtată timp de două luni împotriva coronavirusului, în care a evitat însă să impună restricţiile de deplasare devenite tot mai frecvente în lume.

Vezi si: Singapore, țara unde poți face 6 luni de pușcărie dacă te apropii la mai puțin de un metru de cineva

Cu toate acestea, autorităţile au declarat că recordurile de noi infectări consemnate în această săptămâni, arată necesitatea unei abordări mai ferme.

'Am decis ca, în loc să înăsprim progresiv restricţiile în următoarele câteva săptămâni, ar trebuie să luăm acum o măsură decisivă, spre a preveni o escaladare a infecţiilor', a declarat prim-ministrul Lee Hsien Loong, precizând că guvernul va anunţa săptămâna viitoare mai multe măsuri de sprijin pentru familii şi firme.

Imediat, în faţa magazinelor s-au format cozi lungi, iar clienţii au golit rafturile, deşi autorităţile au dat asigurări că supermaketurile vor rămâne deschise.

Singapore, un mare hub financiar şi de transporturi, se pregăteşte pentru cea mai gravă recesiunea din istoria sa de 55 de ani, guvernul anunţând deja măsuri de ajutor pentru acest an echivalente cu 11% din PIB.

În luna următoare vor funcţiona de asemenea clinicile, spitalele, utilităţile, transporturile şi serviciile bancare cheie, iar restaurantele vor putea să asigure doar servicii de livrare.

Noile măsuri vor fi în vigoare între 7 aprilie şi 4 mai, dar vor putea fi prelungite dacă situaţia nu se ameliora.

Premierul Lee i-a îndemnat pe toţi locuitorii să rămână acasă cât mai mult posibil şi să iasă 'doar pentru lucrurile esenţiale'.

Totodată, guvernul a afirmat că nu va mai descuraja purtarea măştilor. 'Avem acum dovezi că o persoană infectată poată să nu prezinte simptome şi totuşi să le transmită altora virusul', a explicat Lee.

Guvernul va distribui începând de duminică măşti refolosibile tuturor familiilor, urmând ca cele chirugicale să fie păstrate pentru personalul medical.

 

FULLSCREEN
Singapore, țara care te plătește în plus cât stai în carantină
  • /

related posts