Singura femeie din Iran medaliată la Olimpiadă a fugit din țară. Unde s-a refugiat Kimia Alizadeh


Kimia Alizadeh (21 de ani) a dat o lovitură sub centură regimului de la Teheran, după ce a fugit din țară.


Kimia Alizadeh este singura femeie din Iran care a obținut o medalie olimpică. Tânăra, care practică taekwondo, a fost medaliată cu bronz la Olimpiada de la Rio din 2016. Ea a părăsit Iranul, sătulă să fie folosită de propaganda de stat.

Kimia Alizadeh a fugit în Germania, a anunțat antrenorul ei olandez, Mimoun el Boujjoufi, conform Reuters.

Sportiva s-a stabilit la Hamburg și intenționează să reprezinte Germania în toate competițiile internaționale. Ea a anunțat deja că nu dorește să concureze pentru țara sa, unde drepturile femeilor sunt grav încălcate.

Kimia Alizadeh susține că se numără printre milioanele de femei din Iran care au fost exploatate de regimul de la Teheran.

„M-au dus unde au vrut ei. Am purtat ceea ce au spus ei să port. Fiecare frază pe care m-au forțat să o rostesc, eu am repetat-o. Oricând au vrut, m-au exploatat”, a scris ea într-o postare pe Instagram.

Sportiva iraniană, care are 422.000 de urmăritori pe Instagram, postează des poze cu ea și soțul ei, Hamed Madanchi. Cei doi s-au căsătorit în 2018.

„Când ne avem unul pe altul, avem totul”, este una dintre devizele tinerei din Iran.

 

Ziarul german Bild susține că sportiva a primit oferte de a reprezenta mai multe state, printre care Țările de Jos (fosta Olanda), Canada, Belgia și Bulgaria.

Citește și: Nadia Comăneci, prezenţă de nota 10 la gala Globurile de Aur

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Ana Maria Branza, o noua medalie mondiala

related posts

Modifică setările cookies