Summer Well 2019. Elisabeta Paraschiv a ”tradus” muzica în limbaj mimico-gestual VIDEO


Muzica e a tuturor, așa că la Summer Well 2019, a existat un interpret în limbaj mimico-gestual care a ”tradus” piesele artiștilor de pe scenă pentru festivalierii cu deficiențe de auz.


La invitația Mastercard, Elisabeta Paraschiv, vicepreședinte al Asociației Naționale a Surzilor din România, s-a aflat la Summer Well, pe scenă, pentru a interpreta în limbaj mimico-gestual piesele artiștilor.

Elisabeta este una dintre cele mai apreciate interprete în limbaj mimico-gestual, aceasta fiind instruită de chiar Amber Galloway Gallego, cea mai cunoscută sign interpreter din lume, în cadrul unui workshop organizat în România de Mastercard. 

”Interpretarea muzicală este o poartă de acces către lumea surzilor”

Special pentru protv.ro, Elizabeta a dezvăluit cum simte ea diverse genuri muzicale, dar și ce înseamnă această incluziune pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Totodată, la Summer Well 2019, Mastercard a utilizat tehnologia pentru a crea Sensory Playground, un spațiu senzorial centrat pe nevoile fiecărei persoane, destinat festivalierilor, unde aceștia au putut interacționa cu muzica în moduri, poate chiar neexperimentate până acum.

related posts