Țara europeană care e deja la al doilea val de coronavirus: “Avem noi focare în fiecare zi”


Germania este țara europeană care își avertizează cetățenii că al doilea val de coronavirus a început, în condițiile în care cazurile au început să crească din nou considerabil.


La finalul săptămânii trecute, Germania a ajuns să raporteze circa 800 de infectări zilnice cu coronavirus. Autoritățile susțin că numărul mare de cazuri a fost cauzat de adunările mari de persoane din ultima perioadă. În țară au avut loc fel de fel de evenimente și petreceri, care ar fi dus la răspândirea noului coronavirus. 

În plus, aproape 500 de persoane se află în carantină la o fermă din sudul Germaniei după izbucnirea unui nou focar. Până în prezent, 174 de muncitori au fost testaţi pozitiv, inclusiv români.

"Al doilea val de coronavirus este deja aici. Se întâmplă în fiecare zi. Avem zilnic noi cazuri de infectare care ar putea deveni un număr foarte mare", a declarat Michael Kretschmer, premierul landului estic Saxonia.

Cel puţin 204.964 de persoane din Germania au fost infectate cu coronavirusul de la începutul epidemiei, în timp ce 9.118 persoane infectate cu virusul au murit până în prezent. De asemenea, se estimează că până sâmbătă dimineaţa 189.800 de persoane s-au recuperat după îmbolnăvire.

related posts

Modifică setările cookies