"Te-a înşelat o dată, cel mai probabil o va face şi a doua oară" era un clişeu! Acum însă e un fapt dovedit de cercetători 


Un partner care te-a înşelat o dată, cel mai probabil o va face şi a doua oară. Şi a treia. Şi nu, nu este opinia vecinei blazate sau a colegei invidioase, aşa susţin cercetătorii de la Universitatea din Denver.

Tag-uri:

Cercetătorii au condus un studiu pe 329 de femei şi 155 de bărbaţi, aleşi din categorii reprezentative, pe care i-au rugat, pe parcursul a cinci ani, să completeze 11 chestionare. Persoanele chestionate erau necăsătorite şi au fost întrebate dacă au avut relaţii amoroase şi cu altcineva în afară de partenerul oficial. 

Mare parte din cei care au recunoscut că au făcut asta o dată au recidivat pe parcursul celor cinci ani. S-a ajuns la concluzia că persoanele care au fost o dată infidele au de trei ori mai multe şanse ca o persoană care nu a înşelat niciodată să calce strâmb. 

În acelaşi timp, în mod curios, cei care ar fost o dată înşelaţi de un partener, au şanse mai mari să fie înşelaţi şi de următorul. Harry Benson, de la “Fundaţia Britanică ce Protejează Căsătoria”, declară: “Asta le arată tuturor care speră că amantul sau amanta să divorţeze pentru ei, că e posibil ca în viitor, chiar dacă ei devin partenerii oficiali, să fie la rândul lor înşelaţi.” 

FOTO: UNSPLASH

FULLSCREEN
Cercetătorii au decretat: cine înşală o dată, cel mai probabil o face şi a doua oară!
  • /


related posts