Top 10 cele mai bogate femei din lume. Apariții noi în vârful ierarhiei


Revista economică Forbes și-a actualizat evaluările în ceea ce privește averile deținute de cele mai bogate femei ale planetei, nu mai puțin de 234 de reprezentante ale sexului frumos având averi de cel puțin 1 miliard de dolari. 


Pe locul 10 în clasamentul general și prima în rândul femeilor este americanca Alice Walton (70 de ani), singura fiică a fondatorului companiei Walmart, Sam Walton. Chiar dacă se concentrează doar pe partea de caritate a brandului (conduce o fundație a familiei), Alice ar avea în conturi peste 54 de miliarde de dolari.

Alice Walton i-a „furat” în acest an titlul de cea mai bogată femeie din lume franțuzoaicei Francoise Bettencourt, moștenitoarea imperiului L՚Oreal, lidera din 2019. Nepoata fondatorului Eugene Schueller, Francoise a intrat în topul Forbes în 2017, după moartea mamei sale de 94 de ani, Liliane, la acea oră cea mai bogată femeie din lume.

Vezi și acest material video cu poveştile celor mai bogaţi români. Averi făcute din bişniţă, poker sau legături cu Securitatea

Surprinzător, pe următoarele două locuri, 3 și 4, sunt două noi apariții în rândul miliardarelor lumii. În primul rând este vorba despre Julia Koch, care a preluat împreună cu cei trei copii ai săi o mare parte din afacerile soțului David Koch, decedat anul trecut la vârsta de 79 de ani. 

Apoi, după finalizarea divorțului de Jeff Bezos (cel mai bogat om din lume, indiferent de sex), Mackenzie Bezos a primit un sfert din acțiunile gigantului Amazon, intrându-i astfel în conturi 36 de miliarde de dolari.

Top 10 cele mai bogate femei din lume (sume exprimate în miliarde de dolari):

 1. Alice Walton (Walmart) – 54,4
 2. Francoise Bettencourt (L՚Oreal) – 48,9
 3. Julia Koch (Koch Industries) – 38,2
 4. Mackenzie Bezos (Amazon) – 36
 5. Jacqueline Mars (M&M, Milky Way, Mars) – 24,7
 6. Yang Huiyan (Country Garden) – 20,3
 7. Susanne Klatten (BMW) – 16,8
 8. Laurene Powell (Apple, Disney) – 16,4
 9. Zhong Huijuan (Hansoh Pharmaceutical) – 14,6
 10. Gina Rinehart (Hancock Prospecting Group) – 13,1
 • Top 10 cele mai bogate femei din lume. Apariții noi în vârful ierarhiei

related posts

Modifică setările cookies