Traversează Europa cu o căruță trasă de un măgar. Familia cu patru copii a ajuns în România


Au plecat în aventura vieții lor. Doi soți cu patru copii din Franța au pornit la drum cu o căruță trasă de un măgar. Își doresc să ajungă în Palestina, țara de origine a bărbatului. După doi ani, au ajuns în zona localității Peciu Nou, din Timiș, relatează Radio Timișoara.


„Am întâlnit o familie de oameni foarte plăcuți, prietenoși, senini. Bănuiesc că sunt cetățeni francezi. M-au salutat în limba franceză. Au spus că se îndreaptă cu acel atelaj tras de o simpatică măgăriță și-n căruță erau patru copilași, undeva de la 3 ani până pe la vreo 9 ani”, a povestit Marius Cârdei, un bărbat care a vorbit cu familia de călători, pentru sursa menționată. 

Călătoria este și un prilej de cunoaștere a vieții obișnuite pentru copii, sunt de părere părinții, Yusuf și Matilde.

„Au spus că se deplasează pur și simplu, în mod natural, pe jos. Am întrebat când au plecat din Franța. De doi ani de zile. Deci de doi ani de zile ei călătoresc, mergând aproape la pas cu acel atelaj, cu copiii după ei. Ce mâncați? Mă gândeam că poate, na, sunt de condiții mai umilă, mănâncă de prin natură. Nu, noi avem bani, ne oprim, ne cumpărăm de la supermarket sau ne invită cetățenii din diverse locuri. Discuția a continuat pe făgașul respectiv, întrebând despre copii, cum încearcă ei să-și educe copiii, că totuși n-au cum să meargă la școală. Ei au spus că ei preferă să dea copiilor educație, oarecum, prin această călătorie, să-i învețe fapte de viață”,  a relatat Cârdei.

Sursă foto: captură video/ radiotimisoara.ro

Vezi și: Andreea Moromete, în direct cu povești din culisele „Survivor”

related posts

Modifică setările cookies