Un destin ca în filme. Cum a ajuns brazilianca Domitila Barros să devină Miss Germania 2022


Este actriță, model, dar și o femeie ambițioasă care luptă pentru protecția meniului. Domitila Barros, în vârstă de 37 de ani, a fost declarată Miss Germania 2022, în urma concursului din 19 februarie, la Europa-Park din Rust. 


Domitila și-a petrecut copilăria într-un cartie sărac din Rio de Janeiro, unde părinții derulau un proiect pentru alfabetizarea copiilor străzii. 

„Crescând într-o parte mai puțin privilegiată a lumii, am văzut direct impactul practicilor nesustenabile, dăunătoare mediului și inumane. De aceea, valorile durabilității, protecției mediului și justiției sociale sunt foarte de importante pentru mine”, a menționat tânăra, în prezentarea de pe site-ul concursului de frumusețe.

Ea a mai mărturisit că i-a determinat pe copiii din favelă să scrie și să citească și a primit de la ei, în schimb, lecții gratuite de dans.

Pentru că a reușit să-i învețe carte pe foarte mulți copii, prin joc, teatru și dans, la vârsta de 13 ani Domitila a primit premiul „Millennium Dreamer Award” din partea Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Viața braziliencei s-a schimbat după ce s-a mutat la Berlin, în 2006. Ajunsă la maturitate, tânăra s-a axat pe studii și s-a implicat în tot felul de activități pentru protecția mediului. Ea a obținul un master în științe politice și acum lucrează în domeniul serviciilor sociale. 

Domitila Barros mai este actriță, model și influencer. Ea deține și o firmă de costume de baie, unde a angajat mame sărace din Brazilia.

Conceptul competiției „Miss Germania” a fost schimbat în urmă cu doi ani. Juriul nu mai ține cont atât de mult de aspectul fizic, cât de misiunea prezentată de participante. 

„Toți trăim pe Pământ. Planeta are mare nevoie de noi în acest moment!”, a fost misiunea prezentată de Domitila Barros anul acesta cu care a câștigat titlul de Miss Germania 2022. 

Sursă foto: Instagram/ domitila_barros

Vezi și: Miss Romania, povestea celei mai frumoase romance

  • Un destin ca în filme. Cum a ajuns brazilianca Domitila Barros să devină Miss Germania 2022

related posts

Modifică setările cookies