Cristi Borcea o ia pe urmele Elenei Udrea. Vrea să plece din țară după ce procurorii cer 15 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor


Procurorii DNA cer 15 ani de închisoare pentru fostul acționar de la Dinamo în dosarul retrocedării plajelor din Constanţa.  

Tag-uri:

În acest dosar Borcea e cercetat alături de fostul primar Radu Mazăre şi de baronul PSD Nicuşor Constantinescu. Dosarul se află zilele astea pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Eliberat recent din închisoare, unde a făcut o parte din pedeapsa primită pentru că a fraudat bugetul de stat, dar și Clubul Dinamo (prin mai multe transferuri de jucători), Borcea s-a declarat scârbit de România şi, potrivit unui interviu pe care l-a acordat libertatea.ro, vrea să plece din țară. 

 „Am luat în calcul şi varianta de a pleca definitiv din România. E prea multă mizerie, prea multă răutate.”, a spus el. 

Dezbaterile finale din Dosarul Retrocedării plajelor, în care sunt implicaţi Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi alţi zeci de funcţionari din Primăria Constanţa, au fost reluate la instanța supremă, iar pronunţarea ar putea fi amânată două săptămâni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤????????

A post shared by Valentina Pelinel (@valentinapelinel) on

 

Avocaţii lui Borcea au spus, în faţa instanţei, că afaceristul a fost de bună credinţă şi că faptele lui Borcea există doar în imaginaţia procurorilor.

 „Cristian Borcea a fost cumpărător de bună credinţă şi vă spun asta cu mâna pe inimă, nu pentru că sunt apărătorul lui.”, a declarat Alice Drăghici, unul dintre avocaţii lui Cristian Borcea.

La rândul lui, Florian Şurghie, al doilea avocat care îl reprezintă pe Borcea, a spus: „Ceea ce nu este probat, nu există. Sigur, pot exista fapte în imaginaţia unui procuror.”related posts